השבוע בטעימה שנת 2018: יקב טוליפ – סדרת היינן מורבדר, יקב בית אל – מלבק, יקב שילה – סוד קברנה סוביניון, יקב גוש עציון – בלנד בורדו עמק ברכה
יקב טוליפ – סדרת היינן מורבדר 2018
יוצרו מהיין 1,000 בקבוקים בלבד. כשיש הרבה חביות ביקב גדול, לא תמיד עולים על פוטנציאל של חבית זו או אחרת שעתידה בכלל להיכנס ליינות הבלנדים.
זן המורבדר הוא ענב אדום אשר מקורו בספרד. הזן זקוק לחום רב ועונת גידול חמה וארוכה בכדי להבשיל. בספרד ובדרום צרפת הוא משמש בדרך כלל מרכיב בבלנד יחד עם הזנים קריניאן, סירה, גרנאש ונוספים. גם אצלנו הוא משמש מרכיב בבלנד יחד עם זנים "חמים" נוספים.
היין המופק ממנו מאופיין בטעמי בשר, אדמה, פירות אדומים ושחורים, והוא בעל יכולת התיישנות ארוכה מאוד. אין הרבה יקבים שעושים ממנו יינות זניים, ועדיין אינו כזה שמתעכבים עליו כיין זני בחנויות היין או במסעדות.
הדגש הוא על 'עדיין', כי כאשר טעמתי את המורבדר של היינן דוד בר-אילן (טוליפ ומאיה), התגלה יין שהפתיע בנוכחות העוצמתית שלו ובטעמים שלו. זה לא מובן מאלי. כאמור מדובר בזן שצריך להכיר ולתת לו את הזמן שלו בחבית, עם טיפול מינימלי כאשר החומר גלם הוא טוב.