שישי שטוף שמש בצהרים – מה טוב יותר מאשר להחליט להתרחק מעט
מהבית, ותוך זמן קצר להגיע לחוף המיוחד של כפר הים בגבעת אולגה-חדרה.
השלל הגדול של "בני הדייג" כולל לא רק דגים העולים ברשת, אלא גם את רשת המסעדות המתרחבת בשנים האחרונות (הרצליה, ראשון לציון, כפר הים), לה אחראי יוסי רבה, בנו של בני הדייג, וזו שבכפר הים גדולה ומרווחת.
אפשר לשבת בחוץ או בפנים, ואחרי התלבטות קצרה השמש העזה הכניסה אותנו פנימה. מי שטיפל בנו בחביבות ובמקצועיות היה המלצר שחר, שסיים לאחרונה התמחות במשפטים. נראה כי הוא גם סיים בהצלחה התמחות בפילוט דגים, מה שהוכח במהלך הארוחה.
כדרכן של מסעדות דגים, לשולחן מגיעות קודם כל צלוחיות סלטים – אחרי 16
הפסקתי לספור, ולחמניות טריות. כמובן שניתן לחדש את הסלטים כשהצלוחיות מתרוקנות. קיבלנו גם חומוס גרגרים, פלאפל על טחינה, וקוסקוס עם ירקות.
הקולטנים במוח התחילו לשדר איתותי אזהרה: לא להתמלא לפני הדגים.
נהנינו מהמראה מהחלונות הגדולים לכיוון הים, עם הגלים המתנפצים לים, וכוסית יין לבן תוצרת חוץ, בלנד אנונימי, השלימה את הנאה ההולכת ומתגבשת לה.
לשולחן הגיעו כמחווה גם קרפצ'יו דניס, איקרה וארטישוקים מטוגנים, ומתוך שפע
הסלטים הכתרנו את המצטיינים לדעתנו: החומוס עם הגרגרים, הפלאפל עם הטחינה, והארטישוקים; אם כי גם לקרפצ'יו הדניס ולאיקרה לא חסר כלום.
כשנרגענו קצת מרעב הצהרים, והמוזיקה ברקע והיין בהחלט סייעו בכך, התפנינו לדיון עם שחר בסוגיית הדג אותו נאכל למנה עיקרית.
ההתלבטות הייתה קלה ביותר כאשר שחר הציע לנו בר ים – או לברק ים, במשקל קילו; אפוי במלח גס בראש ובזנב.
כשהדג הגיע לשולחן, שחר פילט אותו ואנו השלמנו את המלאכה, כאשר מרוב התרגשות שכחנו לצלם את היצירה.
כמה זה עולה? (הדג קובע את מחיר הארוחה, כי הסלטים כלולים) – 28 ₪
ל- 100 גרם, ומאחר שהיה כאן דג במשקל קילו, המחיר 280 ₪. לכאורה לא זול, אבל מדובר בדג מעולה, ששניים אוכלים ממנו לשובע ובהנאה רבה. לא צריך רוטב עבורו, וגם תפוחי האדמה שהגיעו לשולחן נשארו מיותמים.
קיבלנו לטעימה גם חריימה מדג נסיכת הנילוס, ברוטב עגבניות חריף. מנה טובה מן הסתם, אבל לטעום ממנה אחרי בר הים, זה פשוט לעשות עוול לחריימה.
באמת שלא רצינו קינוח, כי למה לקלקל את הטעמים הטובים בפה, אבל שחר
התעקש, ועל השולחן נחתה צנצנת שבתוכה עוגיות נשיקה ועליהן גלידה וניל, קצפת אמיתית משמנת (יתרונות מסעדה ללא בשר), פירות יער וגרנולה. הר של פיתוי, או: החטא ועונשו.
יצאנו לצהרים החמים ושטופי שמש של יום שישי, נאנחנו קלות, טפחנו על הכרס, ונסענו הביתה לשנ"צ של שישי. מי אמר שהחיים בארץ לא יפים?
בני הדייג
כפר הים 1
גבעת אולגה-חדרה
טל. 04-6444564
א' – ו': בוקר 14:00-10:00, צהרים/ערב 24:00-12:00
שבת: בוקר 12:00-9:00, צהרים/ערב 24:00 -12:00

תגובות
0