6 מנות
חומרים לפלפלים:
4 פלפלים גדולים (אדומים)
1 שן שום גדולה חתוכה לפרוסות דקות
2 פלפלים יבשים קטנים מפוררים
1 כפית זרעי כוסברה
5 מזיגות נדיבות של שמן זית כתית
1 כף חומץ יין אדום
מלח, פלפל
חצי כוס עלי בזיל
חומרים לקוסקוס:
100 גרם קוסקוס מלא להכנה קלה ומהירה-מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
חצי כוס בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
חופן זיתי קלמנטה קצוצים גס
1 כפית שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנת הפלפלים:
שמים את הפלפלים בשלמותם על להבת הכיריים, או על גריל פחמים, או מתחת לרשתות הגריל שבתנור, עד שהפלפלים משחימים משני הצדדים. מוציאים ומניחים להם להתקרר בקערה מכוסה בצד כ-5 דקות.
מקלפים ומוצאים את הגרעינים. חותכים לחצי לאורך, שמים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים של הפלפלים ומשרים כשעה.
אופן הכנת הקוסקוס:
שמים את הקוסקוס בקערה מוסיפים 2 כוסות מים חמימים, ומשרים לכ-10 דקות.
שמים בקערה מוסיפים את שמן הזית, הזיתים, בצלצלי השאלוט ומלח ופלפל. מערבבים ובודקים טעם.
אופן הרכבת המנה:
פורסים את פרוסות הפלפלים על משטח עבודה, ממלאים במרכז ערימה של קוסקוס ומגלגלים לצורת גליל.
להגשה:
שמים את הפלפלים בצלחת הגשה, ויוצקים מעל את התחמיץ שנשאר מהפלפלים.