מוגש בלחמנייה מתוקה, טבעות בצל ותפוחי אדמה מטוגנים ומתובלים בפטרוזיליה, חומץ ושום
חומרים (4 סועדים):
6 כפות שמן זית
16 פטריות פורטבלה בגודל בינוני קצוצות דק דק
1 ראש בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
מעט כמון (לאוהבים בלבד)
חומרים למילוי הלחמנייה:
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות דקות
4 פרוסות גבינה צהובה
4 מלפפונים חמוצים חתוכים לפרוסות דקות
4 עלי חסה חתוכים לרצועות דקות
חומרים לתפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס שמן סויה לטיגון
1 כף פטרוזיליה
1 שן שום קצוצה
¼ כוס חומץ
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
חומרים לבלילת טבעות בצל:
1 כף קמח גדושה
3 כפות מים
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן ומתחילים בטיגון בצל עד לשקיפות.
מוסיפים שום, פטריות פורטבלה קצוצות ומטגנים עד אשר כל הנוזלים נעלמים.
מתבלים במלח, פלפל וכמון.
מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים ואז לקערה להמשך טיפול.
אל הקערה מוסיפים ביצים, פירורי לחם ומערבבים היטב.
לוקחים טבעת לעשיית המבורגרים בגודל הרצוי ויוצרים את קציצות ההמבורגר.
מכניסים למקרר למשך 20 דקות (לאיחוד חומרים).
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את קציצות ההמבורגר כ-2 דקות מכל צד (עד אשר הופכות פריכות).
מניחים על נייר סופג וממשיכים בהרכבת כריך ההמבורגר.
הכנת תפוחי אדמה מתובלים בשום, פטרוזיליה וחומץ:
מחממים סיר קטן עם שמן סויה, וכשהשמן חם מטגנים את תפוחי האדמה – עד לקבלת צבע זהוב.
מוציאים ומניחים בקערה, ומיד מתבלים עם מלח, סוכר, חומץ, פטרוזיליה ושום.
מערבבים היטב ויוצקים על תפוחי האדמה ויניגרט.
אופן הכנת בלילת טבעות הבצל:
מערבבים קמח, מים ומעט מלח עד לקבלת תערובת אחידה בסמיכות של טחינה.
חותכים בצל לטבעות וטובלים בבלילה.
מטגנים בשמן חם עד לקבלת צבע זהוב.
הרכבת הכריך המבורגר:
חותכים את הלחמנייה לשניים וקולים בגריל או בטוסטר חם מאוד.
מורחים מיונז ומוסיפים מעל המבורגר פטריות.
לאחר מכן מניחים את הגבינה (כאשר ההמבורגר עדיין חם – כדי שתימס).
לבסוף מסדרים את המלפפונים החמוצים, עגבניות וחסה ומגישים.
המלצה:
באותו השמן שאתם מטגנים את הצ'יפס, טגנו גם את טבעות הבצל והגישו ליד.
פסטיבל פטריות בשיתוף חוות השמפיניון 3-17/6 – מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב – הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300
צילום ארן חן