מצרכים:
1 כף אורז מבושל
1 כוס מים חמים
½1 כוסות קמח אורז
1 כפית שמרים יבשים
2 כפיות סוכר דקלים
¼ כפית מלח
½1 כוסות חלב-קוקוס (אם משתמשים בקוקוס משומר מוסיפים ⅓ כוס מים)
אופן ההכנה:
מערבבים את האורז המבושל עם המים החמים עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים קמח אורז, שמרים סוכר ומלח. מערבבים עד שהתערובת נעשית סמיכה וחלקה.
מכסים את הקערה ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך 4 שעות לצורך התססה (אם הטמפרטורה בחדר גבוהה יש לקצר את משך ההשהיה).
מוסיפים חלב קוקוס ומערבבים לתערובת מימית חלקה. מניחים בצד למשך שעתיים.
מחממים מחבת, משמנים אותה ושופכים 3-4 כפות מהתערובת למחבת. מסובבים את המחבת על מנת שהתערובת תכסה את המחבת בשכבה אחידה ודקה.
הופכים את החביתיות (לא יותר מפעמיים). מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 דקות או עד שהקצוות פריכים ומרכז החביתיות רך, תפוח ומוזהב.
מגישים עם בשר כבש, דג או עוף. ניתן גם לאכול עם סוכר דקלים או מייפל.
מתכונים לתבשילים עם חלב קוקוס תמצאו באתר מזרח ומערב:
www.eastwest-food.co.il