אנשי יקב טפרברג 1870 הגיעו לכפר-סבא, לארח 20 מחברי מועדון הלקוחות של חנות היינות המרתף של רוזנר. היה ערב נעים עם שבעה סוגי יין.שיקי ראוכברגר (משמאל) עם מוטי טפרברג, בעלים ומנכ"ל היקב

לאורך שולחן עמוס כל טוב ויין, ישבו נשים (כן, נוכחות מפתיעה של נשים רבות) וגברים, אוהבי יין, שטרחו להגיע לחדר הטעימות ב"מרתף של רוזנר" באזור התעשייה של כפר-סבא.

את הטעימה הנחה היינן הראשי של היקב, שיקי ראוכברגר, ועזר כנגדו הייתה מנהלת השיווק טל גולדנברג. שיקי התחיל בתיאור תהליך הפקת יין בכלל, וכן סיפר על עבודתו כיינן בשלושה אזורי הגידול בהם פועל היום יקב טפרברג, היקב הרביעי בגודלו בישראל, עם תפוקה של כ-4 מיליון בקבוקים בשנה ( רובם לא תחת מותג האיכות של היקב – טפרברג ).

התחלנו את הטעימה עם שרדונה רזרב 2009 – יין לבן מרענן. הענבים מכרמים באזור גבוה, שנבצרו בשנה שעברה ושהו 8 חודשים בחבית. סוף התסיסה, מדגיש היינן, נעשה בבקבוקים. היין זהוב יפה, בעל ניחוח חלש לטעמי, אולם בעל אף ארוך. החמיצות האופיינית קלה ונעימה.

עברנו לסדרת TERRA, היא הסדרה הבינונית של היקב.
מלבק 2008 הוא יין מזן ענבים העושה קמבק בישראל, ויותר יקבים כל שנה מגלים את היתרונות של הזן שמגיע מאזור היין מנדוזה שבארגנטינה. לדברי שיקי, המלבק הוא זן האוהב חום ואור כמו בארצנו, ועם ההתחממות הגלובלית, יותר ויותר אזורי יין מגלים את יתרונו של זן המלבק.
צבע היין כהה עמוק, שמנוניות מדהימה, וריח חזק ההולם מיד בנחיריים. טעמו נושכני ומזכיר את הקברנה סוביניון הקלאסי, דבר שאינו גורע מתכונותיו אלא רק מוסיף. הטעם ארוך ונשאר בפה לאורך הרבה דקות של עונג. רק 13% אלכוהול, ולדברי היינן יגיע לשיאו עוד 5-7 שנים.

קברנה סוביניון 2008 הוא יין קלאסי בסדרת הטרה, שהה 10-12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. צבע אדום כהה, ריחות אדמתיים ולא תוקפניים, בעדינות ולא בתוקפנות האופיינית בדרך כלל לקברנה סוביניון. להבדיל מהריח המתחיל ונמוג, הטעם מתעורר בפה עם הזמן ונשאר הרבה זמן. ניגודיות מעניינת.

מרלו 2007 – צבע יפה ושמנוניות טובה, אולם הטעם מאכזב. הריח היה חסר וקצר. לא ברור אם זו בעיה בבקבוק או ביין, אבל לא התעכבתי והמשכתי במסלול הטעימות המפתיעות לטובה, למרות המרלו 2007.

הסדרה המובחרת של טפרברג היא הרזרב, שממנה זכינו לטעום מספר יינות איכות מפתיעים.
רזרב מריטאג' 2007 הוא בלנד של 55% קברנה סוביניון, 25% מרלו והשאר פטיט וורדו וקברנה פרנק. צבע כהה ומדהים, שמנוניות קלה מאוד. ארומה פירותית עם גוון פרחוני נעים. היין נשכני ולאורך זמן, תודות לדומיננטיות של הקברנה סוביניון. יין עוצמתי לאורך זמן. לאורך שהות היין בפה משתנה הטעם, ומתגלים טעמים שונים כל כמה שניות. איזה כייף.

מרלו רזרב 2008 הוא יין מטעה. אמנם עשוי מענבי מרלו, אבל ניחן בתכונות מאוד דומיננטיות האופייניות לקברנה. יין כהה עם ארומה פרחונית עוצמתית, וארוכה. נשכני ותוקפני מאוד, ואולי אף יותר מדי. טעם מאוד פירותי וחזק. יין בעל עוצמות לא אופייניות למרלו – מעניין.

קברנה רזרב 2008 – יין עוצמתי וצעיר, שעתידו עוד לפניו. למשקיעים ביין, זו השקעה מבטיחה. צבע אדום עמוק ושמנוני. עוצמה שמיד מכה בפה, אולם מתעדנת ומתעגלת לאורך זמן. זנב טעם ארוך ונמוג לאט מאוד. פירותיות נעימה וכייפית. שיקי מספר כי זה יין שנעשה מענבים המגיעים הן מהרי השומרון והן מהגליל- שילוב טרוארים מבטיח.

לסיום נמזג לנו יין שנפתח לאטו בדקנטר מתחילת הערב, וזה יין שכבר לא נמצא בחנויות, אלא רק במרתפי יין.
קברנה רזרב 2006 – צבע כהה ועז עם שמנוניות יפה וסמיכה. ארומה פרחונית מהולה בריחות אדמה. נשכני בעוצמה עדינה ולאורך זמן. טעם פירותי נהדר וכייפי. זהו יין בוגר וכמעט בשיאו, והדבר ניכר בכל תכונותיו.

לאחר טעימת יין לבן ושבעה יינות אדומים, סגרנו את המפגש עם יינות יקב טפרברג, עם יין קינוח מענבי אמרלד ריזלינג לייט הרבסט. יין קינוח מתוק בעל צבע זהוב בהיר מאוד, עם ארומה אדירה ופרחונית המכה באף ממרחק. מתיקות במידה וארוכה.
כייף לסיים מפגש רווי יינות כבדים ורציניים, ביין קינוח קליל וכייפי כמו הלייט הרבסט.