יבוא של בית הטבק והיין: יינות שאטו דו דונז'ון

משפחת פאניס-מיאלה מחזיקה בשאטו וביקב מהמאה ה- 15, כשמאז עובר היקב מדור לדור והמשפחה מייצרת יין. מי שמנהל את היקב היום הוא ז'אק פאניס שעובד בעצמו בכרמים וביקב ביחד עם אשתו קרולין

מרכז היינות בית הטבק והיין בראשון לציון, התחיל לייבא מצרפת את יינות יקב שאטו דו דונז'ון (Chateau du Donjon) מאזור המינרבואה (Minervois) בדרום מערב צרפת (אזור הערים קרקסון, בזייה, מונפלייה), צפונית לספרד, הנקרא גם לנגדוק.

בית הטבק והיין מייבא שני יינות אדומים של יקב זה: Cuvee Prestige (המחיר בחנות 99.5 ₪), ו- Grande Tradition (המחיר בחנות 72 ₪). היינות נמכרים גם במסעדות על המים בחוף השרון בהרצליה, וסושידו בשד' רוטשילד בתל-אביב, ובכוונת בית הטבק והיין להוסיף עוד 2-3 מסעדות בהן יימכרו יינות שאטו דו דונז'ון.

משפחת פאניס- מיאלה מחזיקה בשאטו וביקב מהמאה ה- 15, כשמאז עובר היקב מדור לדור והמשפחה מייצרת יין. מי שמנהל את היקב היום הוא ז'אק פאניס שעובד בעצמו בכרמים וביקב ביחד עם אשתו קרולין. גם בני הדור הקודם, ההורים של ז'אק, עדיין עובדים ביקב.
ז'אן פאניס ייצר את היינות הראשונים שלו ב- 1996, ומאז הפך למפורסם בייצור יינות פירותיים מהזנים קריניאן, גרנאש, סירה, סינסו, מרלו, קברנה סוביניון ופטיט ורדו.
היקב מייצר שמונה יינות שונים, ובסך הכל קרוב למיליון בקבוקים בשנה, ועם זאת שומר על אופי של יקב בוטיק ונחשב בין היקבים הטובים באזור מינרבואה.

Chateau du Donjon – Cuvee Prestige 2005
האקלים באזור הכרמים ים תיכוני, חם ויבש, עם השפעה מסוימת מהאוקיינוס האטלנטי.
היין עשוי מענבי גרנאש וסירה. שיטת הוויניפקציה מסורתית. הענבים מוינו ידנית, נסחטו מייד אחרי הבציר, יועברו תסיסה ממושכת עם בקרת טמפרטורה מתמדת.
צבע היין ארגמן עמוק, עם מעט ארומות קלויות מחביות האלון.
ארומות של פרי בשל, וניל ושוקולד. היין מלא ונדיב על החך, עם סיומת ארוכה ורבת עוצמה הנתמכת ע"י טאנינים רכים.
היין התיישן במשך 12 חודש בחביות אלון צרפתי. פוטנציאל התיישנות: 5-10 שנים.
היין יתאים לכבש צלוי, מנות בשר עשירות, גבינה, ותבשילי קדירה כמו קאסולה צרפתי – ולצורך העניין גם לחמין דשן שלנו. למה לא? יין מעולה.
המחיר בחנות בית הטבק והיין: 99.5 ₪

Chateau du Donjon- Grande Traditon 2006
היין עשוי מענבי גרנאש, סירה וקריניאן. גם יין זה יוצר בשיטה במסורתית עם בחירה ידנית של הענבים וסחיטה מייד לאחר הבציר, ולאחר מכן תסיסה ממושכת מבוקרת טמפרטורה.
צבע היין אדום עמוק כהה, עם תמהיל ארומטי של פירות אדומים ובשלים ותבלינים.
זהו יין נעים לשתייה, בעל סיומת ארומטית ארוכה. פוטנציאל התיישנות: 5-10 שנים.
היין יתאים לגריל, מאכלים עם רוטב וגבינה עזת טעם, ולא פחות מכך לברווז בדבש או עוף ביין פורט.
המחיר בבית הטבק והיין: 72 ₪


בית הטבק והיין
רח' סחרוב 17
א.ת. ראשל"צ (מערב)
טל. 03-9517736

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר