"אהבה – מחלת רוח רצינית". את זה כתב אפלטון, לא אני, אבל אני מסכים.שף אלון גונן
ביום שני 11 באוגוסט חל ט"ו באב, חג האוהבים. המסעדות יגבו המון כסף על ארוחת הערב, כי ישימו לכם מפה לבנה על השולחן. קצת פרחים ולבבות שוקולד בצורת לב יפוזרו כקישוט. השמפניה תתומחר בצורה שערורייתית, אבל אתם תזמינו כי לא נעים להגיד לא לכוס שמפניה. היין יעלה יותר, הרבה יותר ממה שהייתם מוכנים לשלם עליו, ואני מניח שמלצרי יין מתוחכמים ימליצו על יינות צרפתיים, ואפילו ידברו במבטא קל כדי לתת ליין נופך קסום.
בקיצור, אתם הולכים לשלם הרבה כסף עבור אירועי ט"ו באב.

אז בעוד בנות ישראל הבתולות יצאו לכרמים להפיל ברשתן גברברים צעירים בעת ההיא, בימים שלנו ידרשו בנות ישראל מהגברברים שלהן לקחת אותן למסעדות יוקרה, על מנת שנטל הוכחת האהבה יהיה רשום בדפי הוויזה בחודש הבא. תיהנו לכם, חבורה של פראיירים.
אני מסתפק בבקבוק יין טוב, סטייק אנטרקוט שיעלה על המחבת עם הרבה חמאה, לקינוח קצת גבינות ישראליות, כפית גדושה של מוס שוקולד, וסקס.

איזה יין, למשל:
יקב אייל ALMA ספיישל רזרב 2010
בלנד של קברנה ומרלו. מדובר בין הדגל של היקב, שהתיישן 24 חודשים בחביות. שילוב מצוין בין קברנה עוצמתי למרלו מלטף ומאזן. המון ניחוחות של פירות שחורים בשלים עם מעט אדמה וטבק. בקצוות תמצאו גרדת קליפת תפוז.
בפה עשבי תיבול מככבים, והיין הזה מורכב ועשיר מאוד בטעמים שמתפתחים כל הזמן. אפטר טייסט ארוך ומענג.
יקב אייל נמצא במושב גבעת נילי, טל. 057-7744135.

 

יקב אדיר a 2011
שיראז, קברנה סוביניון וקברנה פרנק.
אחד מיקבי הבוטיק המשובחים ועקביים בעשייה מדויקת ובלתי מתפשרת של יינות טובים.
בלנד ייחודי, בו ענבי השיראז המשובחים מעניקים ליין עוצמות פרי שחור עם המון תבלינים ירוקים ופלפל שחור. מעט ריחות עישון וטבק. היין מאוזן מאוד במתיקות ובחומציות טובה. שילוב של חביות צרפתיות עם מעט מגע גאוני של חביות אמריקאיות, מעניק ליין הזה שאפו גדול.
יקב אדיר, מרכז מסחרי דלתון גליל עליון, טל. 04-6991039

 

יקב מאיה, יין Nostrum Mare
התרגום מאיטלקית של "הים שלנו" – משפט של מוסוליני, שניסה לשכנע בעזרתו את היטלר ב-4 באוקטובר 1940 להשתלט על קורסיקה, מלטה, תוניסיה ועוד, על מנת לקבל לידיו ים אחד גדול.
יקב מאיה שייך ליקב טוליפ, אשר פיתח סדרת יינות חדשים שמשקפים רצון של היקב לייצר יינות עם טעמים וריחות ים תיכוניים אשר מתאימים למזג האוויר שלנו ולסוג האוכל שמגישים כאן.
Nostrum Mare הוא יין עוצמתי, עשוי מענבי  קריניאן, סירה, מורבדר ודוריף, שמשלב בתוכו בצורה מעניינת ריחות של פרי צעיר ותוקפני לצד ריחות מתוקים ושלווים. בפה יש מתקפה של עשבי תיבול טריים, מעט אדמה רטובה ופיטנגו, ואז מגיע העקצוץ הזה שעושה את היין הזה לשונה. מרירות קלה ואז עפיצות שעוטפת את הפה, ובום – אתה חייב להתנפל על האוכל. פתיחת התיאבון שהיין הזה מאפשר, פשוט מדהימה. יופי.
יקב מאיה, כפר תקווה, קריית טבעון, טל. 04-9830573.

 

יקב הנס שטרנבך ROSE DE LA PERGOLA 2013
הפרגולה של יקב הנס שטרנבך נמצאת במושב גבעת ישעיהו, ומי שלא ביקר במקום המדהים הזה, שינסה לדמיין. פרגולה גדולה שעטופה בגפני ענבי קברנה סוביניון, שמן הסתם זו התקופה לבוא ולראות אותם, כי אוטוטו בוצרים.
לפני מספר שבועות אירחתי את אדם שטרנבך היינן, אשר הפתיע אותנו עם היין הזה ויין לבן נוסף. מדובר ביין שנבצר מענבי קברנה סוביניון שגדלים פרא על פרגולת היקב, וצומחים כסכך ולא בשורות.
מדובר ביין עם ריחות של פרי הדר, ובעיקר תפוז ופומלה. בפה יש קלילות רעננה ומתיקות מאוד נעימה. לאחר כמה דקות בכוס, מבינים שהיין הזה הוא לא עוד רוזה קליל. זה יין שנעשה מענבי הקברנה סוביניון העוצמתיים והבשלים, והיין מתפתח בצורה נפלאה ומעניק אין ספור ריחות וטעמים של פרי בשל מאוד מאוזן. אחד יינות רוזה הטובים שנעשו ב- 2013. יופי.
יקב הנס שטרנבך, גבעת ישעיהו, טל. 052-3859926

יקב הנס שטרנבך ג'נבה לבן 2013
סוביניון בלאן.ריחות עדינים של אשכוליות אדומות, ליים, ובקצוות גויאבה ומנגו. יין פריך מאוד ורענן, שממלא את הפה בחוויה של טעם נפלא. יין לאוכל, ללא ספק.

 

יקב לוריא שרדונה 2013
לוריא הוא יקב שכל שנה מתפתח בהבנת חומרי הגלם המשובחים שיש לו, לצד ייננות שנרכשת במהלך השנים. שרדונה 2013 מעניק לנו עוצמות פרי מורכבות מאוד, להבדיל מה- 2012, בו היינן ניסה להפיק מהשרדונה שלו את מה שכתוב בספרים, והעניק לנו שרדונה עשוי נכון – אבל עוד אחד מני רבים.
בשרדונה 2013 של לוריא מרגישים בהבדל. יש מחשבה קצת שונה, לא טכנית, ולא אובססיביות של יועץ טכני. הפעם הוא נתן לחומרי הגלם מנוחה, ואפשר להם להתפתח לבד. התוצאה נפלאה. ריחות שרדונה קלאסיים, טעמי פרי בשל עם רעננות טובה, אלכוהול ורמות סוכר מאוזנים להפליא. יין משובח. שאפו.
יקב לוריא, מושב ספסופה, טל. 052-5254570.