יקב הר ברכה – 360 מעלות של גפנים ויין

הנשימה נעצרת כשצופים על הנוף המתפרץ מכל עבר. הכרמים נטועים לאורך הר גריזים בגובה 840 מטרים והם חשופים כך שבכל ימות השנה הם סופגים אוויר חם וקר ממערב, צפון דרום ומזרח

מבחינתי, ליין אין גבולות. הוא נועד לשמח אנשים, הוא נועד לקרב לבבות, ומעניק ניר לביא, יקב הר ברכהפרנסה לאלפי משפחות יהודיות, ערביות ונוצריות, החל מהנטיעה, דרך הבציר, עד לביקבוק היין ושיווקו.

יקב הר ברכה ממוקם ביישוב הר ברכה בשומרון. הנשימה נעצרת כשצופים על הנוף המתפרץ מכל עבר. הכרמים נטועים לאורך הר גריזים בגובה 840 מטרים והם חשופים ב- 360 מעלות, כך שבכל ימות השנה הם סופגים אוויר חם וקר ממערב, צפון דרום ומזרח.
מנות הקור הרבות וחשיפת הענבים לשמש בצורה סימטרית, גורמות לענבים להגיע לבשלות יחד, והבציר מהבחינה הזו מושלם.

הינן ניר לביא הקים את יקב הר ברכה בשנת 2007, לאחר שנטע ככורם ענבי מרלו וקברנה סוביניון כבר ב- 1998. עם הגידול בביקוש לענבים המובחרים, שנקנו בעיקר על ידי יקבים גדולים שהפיקו מהם את הסדרות המשובחות של יינותיהם, החליט ניר לייצר יין ופתח יקב גראג'. הוא גם דאג לנטוע סוגי ענבים תומכים כדוגמת קברנה פרנק, שיראז ופטי ורדו.
הכורם והיינן יורם שלום מיקב אלכסנדר ליווה את ניר והעניק לו מפילוסופיית יקב אלכסנדר, שלדעתי מורגשת בינות הר ברכה.

התיירים הרבים שמגיעים לסיורים באזור, מגיעים ליקב הקטן שנמצא בכניסה למושב (משק 84), ונהנים מטעימת חביות ייחודית והסבר על גידול ענבים באדמת השומרון.
במסעדה שפתח ניר לביא לא רחוק מהיקב, אפשר להזמין ארוחות חלביות או בשריות לצד יינות היקב, ולשבת בין עצי תפוח, אגס וזית, ולהתפעל מפיסת הנוף האלוהית הזו.

בטעימה:
קברנה סוביניון 2007 – איש הרים
100% ענבי קברנה סוביניון. 12 חודשי חבית, 13.5 אחוזי אלכוהול.
צבע היין בורדו עמוק וצלול. ארומות פרי צעיר עם אזכור לאניס. היין עוטף את הפה בטעמי פירות שחורים, מעט אספרסו ומעט מנתה מעלים חיוך על הפנים. היין בשל ובעל גוף חזק, אפטר טייסט עדין ועפיצות מאוד נעימה. היין בעל חמיצות טובה שמאזנת את הטעמים הבשלים. היין מאוד מפרגן לאוכל.
המחיר 70-100 ₪

בלנד 2009: קברנה, מרלו, פטי ורדו
14 חודשי חבית, 13.5 אחוזי אלכוהול.
בלנד בורדו קלאסי. ארומות של פרי בשל, ריחות של אדמה ופטריות חורש בוקעים מהיין, לצד ריחות עשבי תיבול של מרווה, וטימין.
בטעימה מתגלה יין עדין ומלא. היין מאוד חמאתי בבליעה ובעל אפטר טייסט של פלפל ירוק ושזיף בשל.
גם היין הזה מאוד זקוק לאוכל לידו, וזה מה שאהבתי בו. הוא ליווה סטייק עסיסי שהוגש מהגריל, ולאחר כמה דקות ערבול בכוס הוא היה מדהים בעיניי.
המחיר 70-100 ₪

יין בסגנון פורט
ריחות של צימוקים ושזיף בשל, מתיקות מאוזנת ואלכוהול מינורי. לחובבי יינות סגנון הפורט הוא יהיה מעניין עם קוביית קרח בימות הקיץ החמים.
המחיר 50-70 ₪

יקב הר ברכה
משק 84 ביישוב הר ברכה בשומרון
טל. 052-5775156, 02-3371788

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר