בלב הפרדסים של השרון, במקום בו עדיין חקלאות לא נחשבת למילה גסה, יש יקב קאור מרקוס, יקב מרקוסטן, באמת קטן, שאם לא היה לו דף בפייסבוק לא היינו שומעים עליו.
אור מרקוס ואבא שלו הקימו בשנת 2002 בכפר מונאש את יקב מרקוס, 3500 בקבוק, משהו שעובר מפה לאוזן ותופס תאוצה.

זה התחיל כאשר אבא של אור הלך ללמוד איך עושים יין בקורס של יקב שורק בשנת 2002. ב- 2003 כבר התחילו בני המשפחה לייצר יין לבד, ובשנים 2007-8 כבר גדלו הכמויות והגיע הזמן למכור את היין.

הענבים של יקב מרקוס מגיעים ממספר מקומות קבועים, וזאת לאחר מספר שנים של נסיונות בהם נלמדו הכרמים מהם ניתן לקבל את התוצרת האופיטמלית.
ענבי קברנה סוביניון מגיעים מכרם בן 40 שנה בכרם בן זימרה, 900 קילו לדונם. המרלו מגיע מעמק האלה, ענבים קטנים ומשובחים. פטיט סירה מהכרמים השווים של יקב יפתחאל. קברנה פרנק גם הוא מגיע מכרם בן זימרה ומשמש לבלנדים. וגולת הכותרת: מוסקט מהשומרון, שהולך ישר ליישון ארןך עבור יין פורט.

בתי קירור של פרחים הפכו למחסן קירור עבור החביות והבקבוקים, ונותנים צביון אחר ליקב. מכיוון שכל העבודה ידנית, וכל המשפחה והחברים מתגייסים לכך, הלוגיסטיקה ביקב מרקוס קצת קשה יותר, אבל התמורה שווה כל מאמץ.

אז מה שותים שם:
קברנה סוביניון 2008 – 100% קברנה סוביניון, 16 חודש בחבית. יין עם הרבה אופי, חייב אוורור ארוך, שבסופו מוצאים יין מורכב בטעמים. אני משכיבה אותו לעוד שנה לפני פתיחה.

מרלו 2008 – 18 חודש בחבית. יין לעיס מאוד, כמעט ריבתי. לחובבי הז'אנר.

קברנה רזרב 2007 – גם הוא מוקדם מדי לשתייה.

מרלו ספיישל רזרב 2008 – שנתיים בחבית. יין שעושה שמח בפה ובאף.

מוסקטו – יין קינוח משובח. כשהוא מקורר הוא בכלל תענוג.

יקב קטן ומבטיח, שהולך לפי הספר ולפי הלב. חוויה לפה ולאף.

לאתר יקב מרקוס
משפחת מרקוס
אור: 050-2288577

צילום אילת קרבצקי