יקב סלומון – רב הנסתר על הנגלה

בעמק נסתר, בין ואדי להר, יושבים הכרמים של איתמר סלומון ומניבים ענבים מדהימים. מסתבר שהרבה יקבים רוכשים משם, ואיתמר מוריד לעצמו את הכמות שמספיקה לו לייצר 3000 עד 8000 בקבוק

מושב עמיקם עלה לכותרות בגלל יואב גלנט, וזו סתם שטות כי באמת הוא היה צריך לעלות לכותרות בגלל יקב סלומון והיינות שלו.
בעמק נסתר, בין ואדי להר, יושבים הכרמים של איתמר סלומון ומניבים ענבים מדהימים. מסתבר שהרבה יקבים רוכשים משם, ואיתמר מוריד לעצמו את הכמות שמספיקה לו לייצר 3000 עד 8000 בקבוק, בהתאם להלכי הרוח בשוק היין.

1997 זו השנה בה התחיל איתמר, חקלאי מעמיקם, לעסוק ביין. ב- 2000 ניטעו הכרמים, וב- 2004 הושקו היינות הראשונים.
איתמר סלומון מאוד מאוד מרגיש את התנודות בשוק היין הישראלי. אין לו משווק (כי הוא יודע למה), את היינות שלו קונים אצלו או בחנות או שתיים בארץ, וגם במסעדות לא תמצאו את היינות שלו, כי הוא נגד (גם אני) התמחור השערורייתי.

כיף לשבת בסוכת הגפנים ביקב גם ביום לוהט. יש שם בריזה מטריפה, הכרמים של הקברנה סוביניון, הקברנה פרנק, המרלו והשירז, נטועים מצפון לדרום באדמת גיר, ממש על גדות נחל התנינים, ואילו השרדונה נטוע בואדיון של אדמה כבדה.

יינות היקב מתיישנים עד שנתיים בחבית ואחר כך עוד בבקבוק, והתוצאה היא שלא מרגישים עץ בכלל, וטוב שכך. והנה ציטוט של איתמר סלומון: "אני עושה יין ולא חביות".
יתרה מזאת, היינות שלו הם ברי יישון ארוך מאוד.

קברנה סוביניון 2006
100% זני, תינוק בן שבע שעוד יפתיע גם בבר מצווה שלו. צבע עמוק, בלי שוליים חומים, ריח פלפלי משכר. ריחות נוספים: עור, שוקולד, מעט קפה קלוי, טעמי, פרי ושוקולד. סיומת ארוכה מאוד עם טעמי קליה עדינים. גם אחרי שעה בכוס הוא שמר על פאסון.

קברנה פרנק 2008
אל תקנו, אני לוקחת את מה שיש ולא מחלקת לאף אחד! מדהים.
בכלל קברנה פרנק מאזור אלונה הוא מדהים. יש בו איכויות וטעמים שקשה למצוא באזורי גידול אחרים: ריחות פרי, שוקולד, ריחות מבושמים של גברים מסוקסים, טעמי פרי בשל, יין לעיס, סיומת ארוכה ומתוקה, למותתתתת.

בלנד 2006
קברנה פרנק 38%, קברנה סוביניון 38%, שירז 24% – יין לא מתחנף, מאוד מאוד טאני, סגור למבקרים. דרוש חדרור או פתיחה ארוכה, ורק אז מקבלים יין עשיר ומפנק.
זה יין למי שאוהב כבדות, ריכוזיות בטעם וריח. אם תפתחו אותו בעוד שנתיים הוא יהיה מושלם.

מרלו 2007
טאני, סגור, אחרי שעה. מאוד מאוד מאוזן, טיפה חומצי, אבל נעים מאוד. רצוי לפתוח שעתיים לפני; אחרת זה לא מרלו שאתם מכירים.

שרדונה 2011
נהדר. טרופי בקטנה, עם ריח של מסטיק, אשכולית, אפרסקים וטעמים דומים בול ליין הישראלי.

סיכום: כן, מאוד שווה לבקר ולטעום. איתמר מקסים, הסברים מאלפים. הביקור בתשלום סמלי שמתקזז בקנייה, ותגידו לו ששלחתי אתכם.

צילום איילת קרבצקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר