רכיבים למאפה אחד גדול
500 גרם בצק עלים
1 גליל גבינת עזים
עלים מ-4 גבעולי תימין
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים וקרועים לרצועות
1/2 כוס רוטב טוסקנה כמו של ברילה
מלח ופלפל גרוס
להגשה
1/2 כוס רוטב טוסקנה
אופן ההכנה
פותחים את הבצק לרוחבו וחורצים חריצים ברוחב 1 ס״מ אחד ובאורך של 1/2 מגובה היריעה, בחלק הרחוק.
בחלק הקרוב אלינו מורחים רוטב עגבניות.
מסדרים לסירוגין – פרוסת גבינת עזים, פלפלים קלויים ומעל תימין.
מתחילים לגלגל כמו רולדה.
ממשיכים כך שמסיימים כשהרצועות שחרצנו בבצק חובקות את הגלילה.
מחברים את שני קצוות הגלילה לקבלת טבעת.
אם יש זמן, מעבירים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מורחים את הטבעת בביצה טרופה.
אופים 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב ואפוי.
מגישים עם קערית של רוטב עגבניות במרכז הטבעת.