כמות: 6-8 סועדים
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
500 גר' חיטה מלאה
מים להשרייה ולבישול
כוס וחצי (300 גר') סוכר
1 פחית חלב קוקוס
2 שקיות סוכר וניל
לקישוט:
שבבי קוקוס מיובש
חופן צימוקים
חופן צנוברים קלויים
חופן אגוזים קצוצים
קינמון טחון
אופן ההכנה:
משרים את החיטה בקערה עם ליטר וחצי מים למשך הלילה (ולא פחות מ-10 שעות).
שוטפים את החיטה במסננת ומבשלים בסיר בינוני עם 2 ליטר מים על אש קטנה מאוד, כשעתיים.
אחרי שעה וחצי לערך, מוסיפים את הסוכר, חלב הקוקוס וסוכר-וניל עד להמסתם.
מצננים ומכניסים למקרר.
הגשה:
מחלקים למנות בכוסות או קעריות.
מפזרים ממעל את הפירות היבשים והקינמון הטחון.
צילום דניאל לילה