חומרים ל- 6 מנות:
250 גרם גבינת צאן – פטה, קשקבל
3 ראשי חסה (מסוגים שונים) חתוכים דק
1 חבילת אספרגוס טרי או קפוא, רצוי דק
20 גבעולי בצל ירוק קצוצים
½ חבילה פטרוזיליה
1 פלפל אדום מתוק
200 גרם אגוזי פקאן
לרוטב:
½ כפית שום כתוש
מיץ מ- ½ לימון
3 כפות שמן זית
¼ כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את האספרגוס לפיסות באורך 3 סנטימטרים.
מרתיחים מי מלח ומבשלים בהם את האספרגוס, ללא מכסה, 2 דקות.
מצננים מיד מתחת למי ברז זורמים.
קורעים לפיסות את עלי החסה לסוגיהם השונים,
פורסים דק את הבצל והפלפל האדום.
את הפטרוזיליה תולשים מהגבעולים, ומוסיפים את העלים השלמים.
חותכים את הגבינות לקוביות קטנות.
מערבבים הכל בעדינות.
קוצצים גס את האגוזים ומפזרים למעלה.
מערבבים את חומרי הרוטב, ויוצקים על הסלט לפני ההגשה.