חומרים:
1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
1 שן שום, כתושה
1 כוס טחינה מוכנה (לפי הוראות היצרן)
מיץ מלימון בינוני
מלח
לרוטב:
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס שמן זית
מיץ מלימון בינוני
3 שיני שום, קצוצות דק
מלח
לעיטור:
3 פיתות, חצויות
3 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מבשלים את החומוס לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון ידני או שולחני עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
מוסיפים את הטחינה והשום וממשיכים לטחון כ- 3 -4 דקות נוספות.
מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב, מוציאים לקערה ושומרים במקרר.
להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים ושומרים בקופסא.
מזליפים על חצאי הפיתות שמן זית, בוזקים מלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-˚180 כ-15 דקות.
הגשת המנה:
בצלחת הגשה מסדרים את סלט החומוס ומעליו את גרגירי החומוס, הרוטב והפפריקה.
מסדרים סביב המנה את הפיתות האפויות.
ניתן לשמור את סלט החומוס עד יומיים במקרר.
צילום כפיר חרבי