לבסיס
3 ביצים
שלושת רבעי כוס סוכר
1 כף מים פושרים
1כפית מיץ לימון
שלושת רבעי כוס קמח מנופה
קורט מלח
כפית גרידת לימון
אופן הכנה
1. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת מיקצפת תפוחה ובהירה
2. מוסיפים תוך כדי הקצפה מים ומיץ לימון
3. בעדינות מפזרים ןמקציפים פנימה קמח ומלח
4. שופכים לתבנית 26 (אין צורך לשמן)
5. אופים כ-10 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע
6. הופכים על רשת ומצננים
למוס השזיפים
2 חלמונים
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה רכה
500 גר' גבינת שמנת
250 מ"ל שמנת מתוקה
14 גר' (שקית) ג'לטין
רבע כוס מים
200 גר' פיסות קטנות של שזיפים יבשים מגולענים
אופן הכנה
1. שופכים את הג'לטין לתוך רבע כוס מים מערבבים, ומניחים לספיחה כ-15 דקות
2. מקציפים חלמונים וסוכר מעל סיר עם מים רותחים עד שהעיסה קלילה ותפוחה
3. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה מאד רכה ואז את הגבינה
4. מכניסים את הכוס עם הג'לטין למיקרוגל ומחממים כ-20 שניות עד שהג'לטין נמס
5. שופכים את הג'לטין המומס לתוך העיסה ומערבבים בזריזות
6. מוסיפים בעדינות את פיסות השזיפים
7. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים את הקצפת לתך העיסה
8. מורחים את העיסה על בסיס העוגה
9. אוטמים בניילון נצמד ומצננים כ-6 שעות