עוגת פולנטה וצנוברים – ללא גלוטן

עוגה שכייף תמיד להכינה בחגי תשרי – גם לאחר הצום וגם בסוכה, ובמיוחד כי בעלת מרקם נימוח ונשמרת נהדר במשך השבוע. אני אוהב להרטיבה בסירופ מיד כשהעוגה יוצאת מן התנור. בכך אני מעשיר את טעמה וגורם לה להישאר לחה ועסיסית. היתרון שלה בכך שמתאימה גם לאוכלוסייה אלרגנית לגלוטן.המתכון מתאים ל- 2 תבניות אינגלישקייק- עד חצי גובה.חומרים:3 ביצים "XL"1 כוס סוכר (100 גרם)1 כפית דבש1 כוס קמח תירס/פולנטה (150 גרם)1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)1/3 כוס שמן תירס (80 מ"ל)מיץ מ-2 תפוזים (2/3 כוס מיץ תפוזים)1/4 כוס צנוברים (40 גרם)1 כפית תמצית וניל איכותיתחומרים לסירופ:2 כוסות סוכר (480 גרם)1/2 2 כוסות מיםקליפה מ- 1/4 תפוזאופן ההכנה:מכינים את העוגה:מקציפים את הביצים הסוכר ותמצית הוניל לקציפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומשלבים לסירוגין המיץ תפוזים, השמן, קמח התירס ואבקת האפייה, עד קבלת תערובת אחידה.מחממים תנור ל- 160 מעלות.מוזגים את התערובת ל-2 תבניות אינגלישקייק (מס' 3-30 ס"מ) – עד 1/2 גובה של התבנית.מפזרים צנוברים ואופים עד כ-25 דקות.מכינים את הסירופ: מרתיחים מים, סוכר וקליפה מ-1/4 תפוז בינוני.כשהעוגות יוצאות מן התנור (לאחר סיום האפייה) מוזגים את הסירופ על 2 העוגות. מצננים ומאחסנים בכלי אטום כשבוע מחוץ למקרר.גיוון:ניתן להחליף את הצנוברים בתמרים חתוכים לקוביות קטנות, ולשלבם בתוך הבלילה בטרם מזיגתה לתבניות האפייה.צילום דן לב

עוגה שכייף תמיד להכינה בחגי תשרי – גם לאחר הצום וגם בסוכה, ובמיוחד כי בעלת מרקם נימוח ונשמרת נהדר במשך השבוע. אני אוהב להרטיבה בסירופ מיד כשהעוגה יוצאת מן התנור. בכך אני מעשיר את טעמה וגורם לה להישאר לחה ועסיסית. היתרון שלה בכך שמתאימה גם לאוכלוסייה אלרגנית לגלוטן.
המתכון מתאים ל- 2 תבניות אינגלישקייק- עד חצי גובה.

חומרים:
3 ביצים "XL"
1 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית דבש
1 כוס קמח תירס/פולנטה (150 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/3 כוס שמן תירס (80 מ"ל)
מיץ מ-2 תפוזים (2/3 כוס מיץ תפוזים)
1/4 כוס צנוברים (40 גרם)
1 כפית תמצית וניל איכותית

חומרים לסירופ:
2 כוסות סוכר (480 גרם)
1/2 2 כוסות מים
קליפה מ- 1/4 תפוז

אופן ההכנה:
מכינים את העוגה:

מקציפים את הביצים הסוכר ותמצית הוניל לקציפה תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית ומשלבים לסירוגין המיץ תפוזים, השמן, קמח התירס ואבקת האפייה, עד קבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
מוזגים את התערובת ל-2 תבניות אינגלישקייק (מס' 3-30 ס"מ) – עד 1/2 גובה של התבנית.
מפזרים צנוברים ואופים עד כ-25 דקות.

מכינים את הסירופ:
מרתיחים מים, סוכר וקליפה מ-1/4 תפוז בינוני.
כשהעוגות יוצאות מן התנור (לאחר סיום האפייה) מוזגים את הסירופ על 2 העוגות.
מצננים ומאחסנים בכלי אטום כשבוע מחוץ למקרר.

גיוון:
ניתן להחליף את הצנוברים בתמרים חתוכים לקוביות קטנות, ולשלבם בתוך הבלילה בטרם מזיגתה לתבניות האפייה.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר