עוגת תפוחים בחושה קלה מאוד לעשייה, פרווה ומתאימה לסיום ארוחה
מתוך הספר "געהאקטע לעבער מתכונים מובחרים מהמטבח היהודי האשכנזי"
מאת פנינה מילוא, בהוצאת מדיה 10 הוצאה לאור
חלק מהכנסות הספר יתרמו לעמותת בית הגלגלים המעניקה מגוון שירותים לילדים ובוגרים עם נכויות פיזיות
לרכישה: 09-9557999
מרכיבים:
2 כוסות קמח ושקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח תופח
5 תפוחים גרנד סמית מקולפים חתוכים לקוביות
1 כוס סוכר ועוד שתי כפות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס חלב קוקוס
1 כפית קינמון
2 חופני אגוזי מלך קצוצים
4 ביצים
אופן ההכנה:
מפזרים את שתי כפות הסוכר והקינמון על קוביות התפוחים ומערבבים.
בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה עם כוס סוכר.
מוסיפים את התפוחים,
שמן, חלב קוקוס ואגוזים. בוחשים היטב.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד.
מפזרים את הבלילה בשלוש תבניות חד פעמיות משומנות עד ל- 3/4 גובה התבנית.
מכניסים את התבניות לתנור.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגה משחימה וקיסם המוכנס לעוגה יוצא
ממנה יבש.
צילום shutterstock