מצרכים
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב בסיס לבולונז כשר לפסח כמו של ברילה
1 חבילת פסטה פנה כשל״פ כמו של ברילה
1 וחצי כף רסק עגבניות
400 גרם בשר טחון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה
½ כפית אורגנו
¾ כוס מים, ציר עוף או בקר
אופן ההכנה
משחימים את הבשר בשמן הזית ומבשלים עד שאין נוזלים.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים פנימה.
מוסיפים את צנצנת הרוטב, המים (שנעזר בהם כדי להגיע לשאריות הרוטב בצנצנת) ותבלינים.
מערבבים הכול.
מבשלים 30-40 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור (ב-10 דקות האחרונות אפשר לפתוח כדי לאדות אם נוזלי מדי).
בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הפסטה פנה כשרה לפסח לפי ההוראות על האריזה (אם רוצים הרבה רוטב יחסית לפסטה, אז להשתמש ב-2/3 חבילה או אפילו ½ חבילה).
לאחר בישול הרוטב טועמים ומתקנים תיבול מבחינת מלח, פלפל וסוכר אם צריך.
מקפיצים את הפסטה לאחר הבישול עם הרוטב ומעט ממי הבישול של הפסטה.
מגישים עם עוד רוטב מלמעלה ופטרוזיליה קצוצה.