פרגית ממולאת פטריות ברוטב יין

מצרכים:6 נתחי פרגית נקייםחצי ק"ג פטריות שמפיניון1 בצל פרוס2 שיני שוםחצי כפית מוסקטמלח ופלפל לפי הטעםצרור פטרוזיליה2 כפות שמן זיתלרוטב:350 מ"ל יין עלמה 08 דלתון50 מ"ל חומץ בלסמי2 כפות דבשאופן ההכנה:פורסים את הפרגית כדי למלא.במחבת כבדה מחממים שמן זית.מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.מוסיפים את הפיטריות ומטגנים עוד 5 דקות.מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט ופטרוזיליה קצוצה.מניחים להצטנן מעט.קוצצים את תערובת הפטריות דק דק עם סכין.ממלאים את הפרגית וסוגרים עם קיסם.מחממים תנור לחום גבוה 250 מעלות.מכניסים את הפרגית לתנור ל- 4 דקות.מורידים את החום ל 180 וצולים בתנור עוד 15 דקות נוספות.הכנת הרוטב:בסיר כבד שמים את היין, החומץ והדבש.מצמצמים את הרוטב עד לקבלת סירופ עשיר –לא להגזים בצמצום.הגשה: בצלחת הגשה עמוקה יוצקים את הרוטב.מסדרים מעל את נתחי הפרגית הממולאת. רשת "טיב טעם" חוגגת את החודש האחרון בשנה ב "חודש יין ואלכוהול", שיתקיים במהלך דצמבר. במסגרתו תשווק מוצרי יין ואלכוהול איכותיים ובלעדיים בייבוא מכל העולם, תצא בעשרות מבצעים  על מוצרי יין ואלכוהול ואביזרי יין, תקיים טעימות אלכוהול ויין בסניפים, תקיים סדנאות וקורסים בתחום ומפגשים אישיים עם ייננים של יקבי בוטיק ישראלים, תקיים פעילות ענפה נושאת פרסים במדיה החברתית בפייסבוק.

מצרכים:
6 נתחי פרגית נקיים
חצי ק"ג פטריות שמפיניון
1 בצל פרוס
2 שיני שום
חצי כפית מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן זית

לרוטב:
350 מ"ל יין עלמה 08 דלתון
50 מ"ל חומץ בלסמי
2 כפות דבש

אופן ההכנה:
פורסים את הפרגית כדי למלא.
במחבת כבדה מחממים שמן זית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את הפיטריות ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט ופטרוזיליה קצוצה.
מניחים להצטנן מעט.
קוצצים את תערובת הפטריות דק דק עם סכין.
ממלאים את הפרגית וסוגרים עם קיסם.
מחממים תנור לחום גבוה 250 מעלות.
מכניסים את הפרגית לתנור ל- 4 דקות.
מורידים את החום ל 180 וצולים בתנור עוד 15 דקות נוספות.

הכנת הרוטב:
בסיר כבד שמים את היין, החומץ והדבש.
מצמצמים את הרוטב עד לקבלת סירופ עשיר –לא להגזים בצמצום.

הגשה:
בצלחת הגשה עמוקה יוצקים את הרוטב.
מסדרים מעל את נתחי הפרגית הממולאת.

רשת "טיב טעם" חוגגת את החודש האחרון בשנה ב "חודש יין ואלכוהול", שיתקיים במהלך דצמבר. במסגרתו תשווק מוצרי יין ואלכוהול איכותיים ובלעדיים בייבוא מכל העולם, תצא בעשרות מבצעים  על מוצרי יין ואלכוהול ואביזרי יין, תקיים טעימות אלכוהול ויין בסניפים, תקיים סדנאות וקורסים בתחום ומפגשים אישיים עם ייננים של יקבי בוטיק ישראלים, תקיים פעילות ענפה נושאת פרסים במדיה החברתית בפייסבוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר