חומרים:
1 ק"ג בשר בקר צוואר
1 ק"ג זנב בקר
500 גרם אסאדו בקר
5 בצלים גודל בינוני (חתוך גס)
10 גזרים (מקולפים חתוכים גס)
שורש סלרי מקולף (חתוך גס)
2 שורש פטרוזיליה (חתוך גס)
300 גרם סלרי עלים (חתוך גס)
150 גרם שיני שום קלופות
100 גרם בצלי שאלוט שלם (שום אשקלון)
150 גרם רסק עגבניות
100 גרם שמן
20 גרם מלח
10 גרם פלפל שחור
10 גרם פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה
2 יחידות לימון פרסי (חתוך לחצי)
צרור מעורב של טימין, רוזמרין, אורגנו
100 גרם פטרוזיליה קצוצה
50 גרם כוסברה קצוצה
1 ליטר מים
חצי כפית קארי
אופן ההכנה:
בסיר מיועד לקדרה (פויקה): לחמם את השמן, לאדות את השום, בצל, ובצלי שאלוט.
להוסיף את הגזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי – לאידוי קל נוסף.
להוסיף את רסק העגבניות.
להוסיף 1 ליטר מים, לערבב ולהוסיף את הבשר.
להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל כשעה וחצי.
להוסיף את הסלרי עלים ואת התבלינים.
להוסיף את הצרור המעורב של הטימין, רוזמרין ואורגנו. לערבב, לטעום, ולהשלים טעם.
להמשיך בישול כעוד חצי שעה.
להוסיף פטרוזיליה וכוסברה.
לערבב ולהוריד מהאש.
ממתכוני פסטיבל "שף תאכל כשר", 9-20 בנובמבר 2008