מצרכים
1 שקית קוסקוס 350 גרם להכנה קלה ומהירה
1 שקית פול ירוק קפוא
3 בצלים בינוניים
3 קישואים שלמים
2 גבעולי בצל ירוק
1 גבעול כרישה פרוס
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
חצי מיכל שמנת מתוקה או צמחית
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
50 גרם חמאה
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון, אגוז מוסקט מגורד, כורכום
הוראות הכנה
מאדים את הבצל ושמן הזית עד שהבצל מזהיב.
מוסיפים את השום הפרוס עד להשחמה.
מוסיפים את כל הירקות ומאדים כ-5 דקות.
מוסיפים את הפול וממלאים מים עד כדי 2 ס"מ מעל גובה הירקות.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את השמנת המתוקה/צמחית ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שכל הירקות יתרככו.
מכינים את גרגירי הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. במקום בשמן משתמשים ב-50 גרם חמאה מומסת.
מגישים בלווי הרוטב והירקות.
ניתן לעטר את גרגירי הקוסקוס בפלחי שקדים, צנוברים קלויים ובצימוקים.