חומרים לכ-20 קציצות
1/2 ק"ג פרגית עוף טחון
1 ביצה
2/3 כוס פירורי לחם מוזהבים כמו של מאסטר שף
1/2 בצל קצוץ
חופן עשבים קצוצים
מלח, פלפל
שמן לטיגון
לרוטב
1 קופסה זיתים ענקיים ללא גלעין
שמן לטיגון
3 שיני שום פרוסות
1 קופסה שימורי עגבניות איטלקיות חתוכות דק כמו של מאסטר שף
1 כף גדושה רסק עגבניות
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה
¼ כפית סוכר
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבי תיבול.
מוסיפים את העוף וטוחנים ידיו.
מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן לטיגון ומערבבים יחדיו.
מתבלים במלח ופלפל.
במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 1 ס"מ.
יוצרים קציצות עגולות ומטגנים על להבה בינוני עד השחמה משני הצדדים.
מוציאים את הקציצות ומכינים את רוטב הזיתים
בסיר שבו טוגנו הקציצות מוסיפים שמן ומזהיבים קלות את השום.
מוסיפים שימורי עגבניות איטלקיות חתוכות דק ורסק עגבניות ומבשלים ביחד 2 דקות.
מוסיפים זיתים, תבלינים ו- ½ כוס מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים יחד במשך כ-10 דקות.
מוסיפים פנימה את הקציצות.
מערבבים יחד ומגישים.