השף איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים, נבחר להיות אחד מחמישה המאסטר שפים שהגיעו לגמר העולמי של תחרות המנה הבאה של רשת מלונות וולדורף אסטוריה. לשף מזרחי הצטרף השף ג'וזף ג'ונסון ממסעדות The Cecil וMinton's בהארלם ניו יורק, המככב ברשימת השפים המבטיחים מתחת לגיל 30 של המגזין פורבס.

כחלק מגיבוש המנה לתחרות, השפים מזרחי וג'ונסון ביקרו במשך חמישה ימים בשווקים בארץ, ובחרו את החומרים המקומיים הטובים ביותר שירכיבו את המנה. לאחר ניסיונות רבים נבחרה המנה שזכתה לשם 'שבעת המינים': פילה דניס בקראסט חציל מעושן, בורגול, עשבי תיבול, רימונים וקרם טחינה

 

השפים חשפו את מנת הגמר באירוע שהתקיים במלון וולדורף אסטוריה בירושלים, אליו הגיעו שפים בכירים ישראליים כדי להתרשם ולטעום את המנה שתתחרה בגמר העולמי של רשת מלונות היוקרה, שכבר יצרה מספר מנות שהפכו לשם דבר בעולם הקולינריה, ביניהן Eggs benedict (ביצים בסגנון בנדיקט), Red velvet cake (עוגת קטיפה אדומה), וסלט וולדורף הנושא את שם הרשת.

כדי להנציח את מעמדה של הרשת, כחדשנית גם בתחום הקולינריה העולמית, הוחלט לפני שנה לפתוח במסורת חדשה בשיתוף קרן ג'יימס בירד, ארגון הבישול הוותיק והיוקרתי ביותר בארה"ב, למציאת המנה הבאה שתישא את התואר Taste of Waldorf Astoria. בכל שנה ייבחרו חמישה מאסטר שפים ממלונות הרשת בעולם, כשכל מאסטר שף מקומי יארח במשך שבוע כוכב עולה של קרן ג'יימס בירד, וביחד יכינו מנה שתתמודד על התואר העולמי.

בנוסף למאסטר שף איציק מזרחי ברק ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים והשף ג'ונסון מניו יורק, ישתתפו בתחרות השנה ארבעה מאסטר שפים ממלונות וולדורף אסטוריה בניו אורלינס, אורלנדו, בייג'ין, ואמסטרדם.
תחרות הגמר תתקיים בניו יורק ב- 24 בפברואר 2016, ובה יחליטו השופטים איזו מנה תיכנס לתפריט הרשת בכל מלונותיה בעולם.

לפרטים נוספים על התחרות ועיון ברשימה המלאה

בתמונה: שני השפים מציגים את המנה. צילום שרקה בביקה