לקראת כנס המסעדנות שיתקיים בתיאטרון הקאמרי ב-13 במרץ 2016, מזמינים
המארגנים את מי שהנו שף, סו שף או טבח שאפתן, להתחרות בתחרות שכל כולה ישראל.
המטרה למצוא את המנה הכי טעימה, אך גם מבינה את חשיבות השימוש בחומרי גלם מקומיים; מנה שמדגישה את הטריות, העונתיות והחיבור לאדמה; שמחפשת את המגדל המקומי, הגבינה האזורית או אפילו פרי מהגינה; ונותנת כבוד לטרואר הנפלא של ישראל.
כדי להשתתף בתחרות, יש לשלוח עד 1.3.2016 מתכון מקורי שלפחות שלושה מרכיבים שלו מגיעים מיצרנים ישראלים קטנים – ירקות, פירות, עשבים, גבינות, בשר, דגים, פירות ים, תבלינים וכו'.
התחרות תתקיים בשני שלבים:
שלב 1 – שליחת מתכון – המתכון ייבחן ע"י צוות ההיגוי של כנס המסעדנות. 15 המנות המעניינות יעלו לשלב הבא
שלב 2 – טעימת המנות ע"י צוות השופטים. אירוע השיפוט יתקיים ב-9 במרץ 2016, במסעדת "מלגו ומלבר" בתל אביב.
המנות ייבחנו לפי קריטריונים של טעם, מקוריות, שימוש נבון בחומרי גלם מקומיים ואזוריים, ופרזנטציה.
צוות השופטים יכלול את עזרא קדם – שף ובעלים סטודיו "ארקדיה", ארז קומרובסקי – בית הספר לבישול גלילי וקייטרינג "ארז וחנן", אסף דוקטור – שף ובעלים מסעדת "האחים" ומסעדת הפארם טו טייבל "דוק", אפרת אנזל – אשת תקשורת וקולינריה, מנהלת תוכן כנס המסעדנות, עמית אהרונסון ("מדבר מהבטן") – עיתונאי ומבקר מסעדות, אור מיכאלי ומוטי טיטמן – השפים המארחים את התחרות, מסעדת "מלגו ומלבר"
הנחיות לכתיבת המתכון:
כל טבח / סו שף / שף יכול להגיש לתחרות מתכון אחד בלבד.
המתכון יכלול את שם המנה, רשימת המרכיבים הנדרשת להכנת 4 מנות ממנה, פירוט היצרנים שבתוצרתם נעשה שימוש בהכנת המנה – שם המחלבה, החקלאי, הדייג וכו', הוראות הכנה, ופרטים אישיים: שם, גיל, מסעדה בה עובד, טלפון, שם בפייסבוק, שם באינסטגרם, מייל.
שלושת המקומות הראשונים יזכו בפרסים יקרי ערך:
פרס ראשון – סופשבוע זוגי במלון "מצפה הימים" כולל אירוח מלא וסיור בחווה האורגנית.
את המתכון המתחרה יש לשלוח למייל:
Farm.to.table.israel@gmail.com
שאלות ניתן לשלוח לתיבת ההודעות של "כנס המסעדנות של ישראל" בפייסבוק. ניתן לציין בהודעה שם ומספר טלפון ויחזרו אליכם.

תגובות
0