אוזני המן לפורים

מתכון לכ-40 יחידות מרכיבים לבצק:500 גרם קמח300 גרם חמאה75 גרם סוכר75 גרם אבקת סוכר1 ביצה1 מקל וניל1 כף מיץ תפוזים1 כף רוםקורט מלחאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח במיקסר עם וו גיטרה.לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, מרדדים לעובי 3 מ"מ.קורצים עיגולים, מזלפים מלית רצויה ויוצרים אוזני המן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כשעה. אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).מצננים ומפזרים אבקת סוכר.מרכיבים למילוי פרג:200 גרם פרג טחון טרי180 מ"ל חלב20 גרם חמאה200 גרם סוכר50 גרם צימוקיםגרידה מלימון אחדמיץ מלימון אחד2 כפות מחית תמריםאופן ההכנה:מרתיחים בסיר חלב וסוכר. מוסיפים פרג טחון ומערבבים עד שמבעבע.מכבים את האש ומוסיפים את שאר החומרים.מקררים היטב וממלאים את אזני המן.

מתכון לכ-40 יחידות

מרכיבים לבצק:
500 גרם קמח
300 גרם חמאה
75 גרם סוכר
75 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 מקל וניל
1 כף מיץ תפוזים
1 כף רום
קורט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח במיקסר עם וו גיטרה.
לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר, מרדדים לעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגולים, מזלפים מלית רצויה ויוצרים אוזני המן.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים כשעה.
אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).
מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

מרכיבים למילוי פרג:
200 גרם פרג טחון טרי
180 מ"ל חלב
20 גרם חמאה
200 גרם סוכר
50 גרם צימוקים
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 כפות מחית תמרים

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר חלב וסוכר.
מוסיפים פרג טחון ומערבבים עד שמבעבע.
מכבים את האש ומוסיפים את שאר החומרים.
מקררים היטב וממלאים את אזני המן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר