אוזני המן מבצק פריך במילוי תמרים

להכנת 30 יחידותהמצרכים להכנת הבצק:200 גרם סוכר 1 ביצה גדולה400 גרם חמאה רכה600 גרם קמח 1/2 כפית תמצית וניל המצרכים להכנת מילוי תמרים:100 גרם ממרח תמרים250 תמרים מגולעניםקמצוץ הל טחוןאופן ההכנה:מערבבים את הסוכר עם הביצים, החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.מומלץ להוסיף לבצק כמה טיפות תמצית בננה.מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים.מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.

להכנת 30 יחידות

המצרכים להכנת הבצק:
200 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח
1/2 כפית תמצית וניל

המצרכים להכנת מילוי תמרים:
100 גרם ממרח תמרים
250 תמרים מגולענים
קמצוץ הל טחון

אופן ההכנה:
מערבבים את הסוכר עם הביצים, החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.
מומלץ להוסיף לבצק כמה טיפות תמצית בננה.
מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.
מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים.
מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ,
קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי.
אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר