fbpx

אוזני המן מבצק פרסבורגר במלית פרג מעודנת

המיוחד במלית הפרג של אוזני ההמן של שף מוטי בוחבוט, הוא בתהליך ההכנה המיוחד – המלית עוברת תהליך של הרתחה ובישול הפרג יחד עם תוספות של דבש, שקדים ומרכיבים נוספים, תהליך אשר הופך את טעמו למעודן. בנוסף, מכיוון שהפרג נטחן סמוך לבישולו, לא נוצר מצב בו הפרג מתחמצן באוויר והופך למר – מייד לאחר הטחינה הפרג מורתח ומתבשל, וכך משמר את טעמו העדין. חומרים לכ-50 יחידות:חומרים לבצק: 20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים1/3 כוס חלב פושר1/2 כוס סוכר500 גרם קמח (4 כוסות לא גדולות) קורט מלח 300 גרם חמאה או מרגרינה2 חלמונים 1/2 גביע שמנת חמוצה1 חלמון למריחה חומרים למלית הפרג:3/4 כוס חלב (180 מ"ל)1 כוס סוכר (200 גרם) 3 כפות דבש (60 גרם)100 גרם חמאה 200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)100 גרם שקדים טחונים (כוס)קליפה מגוררת מחצי לימון1/3 כוס צימוקים (50 גרם) אופן ההכנה:אופן הכנת המלית:טוחנים את הפרג סמוך להכנת המלית. ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית, או לקנות פרג בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו במקום. מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את הפרג הטחון טרי ובוחשים.מצננים את תערובת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת הלימון. לאחר מכן יש לצנן את המלית במקרר כשעה לפני השימוש. ניתן לשמור את המלית במקרר כשבוע. במידה ושומרים אותה במקפיא של מינוס 18 מעלות, ניתן לשמרה אף מספר חודשים. אופן הכנת הבצק:מערבבים את השמרים עם החלב וכפית מהסוכר ומתפיחים כ– 10 דקות. מוסיפים את הקמח, המלח החמאה ויתרת הסוכר. מוסיפים את ייתרת החומרים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ. מניחים במרכז עיגול מעט ממילוי הפרג שהתקרר, סוגרים בצורה משולשת ומהדקים. מורחים את הביצה על אזני ההמן, ורק לאחר כ- 10 דקות מכניסים לתנור (בכדיי ליצור סדקים בחלק המזוגג).אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

המיוחד במלית הפרג של אוזני ההמן של שף מוטי בוחבוט, הוא בתהליך ההכנה המיוחד – המלית עוברת תהליך של הרתחה ובישול הפרג יחד עם תוספות של דבש, שקדים ומרכיבים נוספים, תהליך אשר הופך את טעמו למעודן. בנוסף, מכיוון שהפרג נטחן סמוך לבישולו, לא נוצר מצב בו הפרג מתחמצן באוויר והופך למר – מייד לאחר הטחינה הפרג מורתח ומתבשל, וכך משמר את טעמו העדין.

חומרים לכ-50 יחידות:
חומרים לבצק:
20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
1/3 כוס חלב פושר
1/2 כוס סוכר
500 גרם קמח (4 כוסות לא גדולות)
קורט מלח
300 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון למריחה

חומרים למלית הפרג:
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
100 גרם שקדים טחונים (כוס)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/3 כוס צימוקים (50 גרם)

אופן ההכנה:
אופן הכנת המלית:
טוחנים את הפרג סמוך להכנת המלית. ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית, או לקנות פרג בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו במקום. 
מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש.
מוסיפים את הפרג הטחון טרי ובוחשים.
מצננים את תערובת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת הלימון. 
לאחר מכן יש לצנן את המלית במקרר כשעה לפני השימוש.
ניתן לשמור את המלית במקרר כשבוע. במידה ושומרים אותה במקפיא של מינוס 18 מעלות, ניתן לשמרה אף מספר חודשים.

אופן הכנת הבצק:
מערבבים את השמרים עם החלב וכפית מהסוכר ומתפיחים כ– 10 דקות.
מוסיפים את הקמח, המלח החמאה ויתרת הסוכר.
מוסיפים את ייתרת החומרים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ. 
מניחים במרכז עיגול מעט ממילוי הפרג שהתקרר, סוגרים בצורה משולשת ומהדקים.
מורחים את הביצה על אזני ההמן, ורק לאחר כ- 10 דקות מכניסים לתנור (בכדיי ליצור סדקים בחלק המזוגג).
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר