אורז חגיגי ואביבי לשולחן החג

אורי שביט מציעה עבור סוגת מתכון שילמד אתכם בדיוק איך להכין מנת אורז חגיגית ועשירה במיוחד עם אורז פרסי קלאסי ואיכותי

מעבירים את האורז המבושל לצלחת הגשה. מפזרים אגוזים קלויים ועשבי תיבול קצוצים ומגישים. צילום חגי לפלר

חומרים עבור 4-6 סועדים

2 כפות שמן זית

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי פרוסים דק (עלים בלבד)

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1/2 1 כוסות אורז פרסי קלאסי

4-5 עלי מרווה קצוצים

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס אגוזי פקאן

1/2 כוס אגוזי קשיו

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/4 צרור עלי נענע טריים

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

יוצקים שמן זית לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.

כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל, שום, גזר, סלרי וחמוציות 2-3 דקות.

מערבבים מדי פעם עד שמתרככים והצבע שלהם מעמיק.

מוסיפים לסיר את האורז, מרווה קצוצה ותבלינים.

מערבבים ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

מוסיפים 3 כוסות מים רותחים.

מערבבים ומרתיחים שוב.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות עד שהמים נספגים וכל הרכיבים רכים.

משאירים עוד 5 דקות במכסה סגור ומאווררים בעדינות במזלג.

בינתיים מעבירים את האגוזים למחבת יבשה ומחממים במשך מספר דקות להזהבה קלה ופריכות.

מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

צילום חגי לפלר

הגשה

מעבירים את האורז המבושל לצלחת הגשה.

מפזרים אגוזים קלויים ועשבי תיבול קצוצים ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה