אורז עם חלב (סוטלאץ')

חומרים:3/4 כוס אורז פרסי "מיה"1.5 ליטר חלב (3% שומן)3/4 כוס סוכרסוכר וניל2 טיפות מי ורדיםאופן ההכנה:שופכים את האורז לשכבה אחידה בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה. לאחר הרתיחה, יש להשאיר עוד כעשר דקות עד שהאורז סופח את כל המים. בוחשים היטב על מנת להפריד בין גרגירי האורז.יוצקים את החלב מעל האורז.מעבירים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל כשעה נוספת, כאשר מדי פעם בוחשים. ככל שהאורז סמיך יותר יש לבחוש יותר. מבשלים עד שהאורז סופח את מרבית החלב, ומתקבל כעין קרם.מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר הוספת כל הסוכר מסירים מן האש.  ניתן להגיש חם או קר.לפני ההגשה – לפזר מעט קינמון מעל הסוטלאץ'.

חומרים:
3/4 כוס אורז פרסי "מיה"
1.5 ליטר חלב (3% שומן)
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
2 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:
שופכים את האורז לשכבה אחידה בסיר גדול ומכסים במים.
מבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה.
לאחר הרתיחה, יש להשאיר עוד כעשר דקות עד שהאורז סופח את כל המים. בוחשים היטב על מנת להפריד בין גרגירי האורז.
יוצקים את החלב מעל האורז.
מעבירים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל כשעה נוספת, כאשר מדי פעם בוחשים. ככל שהאורז סמיך יותר יש לבחוש יותר.
מבשלים עד שהאורז סופח את מרבית החלב, ומתקבל כעין קרם.
מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר הוספת כל הסוכר מסירים מן האש. 
ניתן להגיש חם או קר.
לפני ההגשה – לפזר מעט קינמון מעל הסוטלאץ'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר