אוש-בכש – תבשיל כבש ואורז בוכארי

 

חומרים:
3 בצלים קצוצים דק
500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות של חצי ס"מ
5 כוסות אורז עגול שטוף היטב
2 חבילות כוסברה שטופה קצוצה דק,
1 וחצי כפיות מלח
שליש כוס שמן
5 כוסות מים

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מחממים את השמן ומזהיבים בו את הבשר. אם הבשר דורש בישול ממושך, זה הזמן לאדות אותו עד שהוא כמעט מתרכך לחלוטין.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים, בלי להשחים, עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף.
מוסיפים את המים, המלח, הפלפל, הכוסברה השטופה והנענע (אם משתמשים) ומכסים.
מביאים לרתיחה.
משרתחו המים, מוסיפים את האורז ומערבבים פעם אחת.
מכסים ומביאים לרתיחה.
מערבבים שנית, מנמיכים להבה, מכסים במכסה ורצוי גם בכמה מגבות מטבח עבות.
מבשלים 15-20 דקות. מסירים מכסה ומערבבים תוך כדי הקפצת האורז.
מכסים שוב (ומכבים את האש), ומניחים ל-10 דקות לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה