חומרים לאווז:
100 גר' כבד אווז
¼ כוס ברנדי
מלח ופלפל
מעט עירית קצוצה
4 דובדבנים מגולענים
4 שקדים טריים קלופים
חומרים לספרינגרול:
4 עלי סיגר / אגרול
200 גר' קונפי ברווז
3 כפות רוטב הוי סין
כפית קינמון
פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון עמוק
חומרים לקציפת שקדים (בהתאמה למטבח הביתי):
½ כוס אמרטו
½ רוזטה
1 כוס חלב
½ כוס שמנת מתוקה
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
קציפת שקדים
מצמצמים את האמרטו בסיר לסירופ.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.
ספרינגרול
מערבבים את הבשר עם ההוי סין והתבלינים.
מחלקים ל- 4 ומגלגלים עם המילוי לסיגר.
מטגנים בשמן עמוק עד שפריך ושחום.
כבד אווז
ממליחים ומפלפלים את נתח הכבד אווז.
צורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד ששחום.
חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר.
מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.
מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידיני עד שיש קציפה יציבה.
התקנת המנה
חוצים את הספרינגרול.
מניחים מעליו את כבד האווז.
מפזרים מעט עירית.
מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב.
לפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.
פושקין מסעדת שף, רח' מונטיפיורי 27, תל אביב, 03-5251501