ארטישוק ממולא בעוף וירקות בתיבול קארי

חומרים ל- 6-5 מנות: 15 ארטישוקים טריים או תחתיות ארטישוק קפואות 2 חזות עוף טריים 1 בצל גדול2 גזרים 1 סלרי עלים בינוני 1 קישוא 1 בטטה שמן זית רבע כף קארי 7 עלי בזיליקום קצוציםרבע כוס יין לבן חצי כוס שמנת מתוקה 30% מלח, פלפל אופן ההכנה:כשמבשלים ארטישוקים טריים יש לקלף את הירק, לנקות וליצור קערית – לבשל במים עם לימון כ- 20 דקות. אם משתמשים בתחתיות קפואות יש להפשיר את הארטישוקים, להניח בתבנית, לשמן אותן קלות, ולאפות בתנור כ- 8 דקות בחום של 230 מעלות. לקצוץ את חזה העוף לרצועות דקות. מקלפים וקוצצים דק כל ירק בנפרד. מחממים שמן במחבת ומטגנים את העוף דקה וחצי. מוסיפים למחבת בצל ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים גזר ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים סלרי עלים ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים קישוא ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים בטטה ומטגנים דקה תוך ערבוב. מתבלים עם קארי ובזיליקום קצוץ ומוסיפים יין לבן ושמנת מתוקה. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והעוף רך. טועמים ומשפרים טעם. מקררים את התערובת כחצי שעה. ממלאים את התחתיות במילוי, מפזרים פרמזן מלמעלה. מניחים בתבנית. מחממים תנור לחום גבוה ואופים כ- 6 דקות. מגישים מייד. מסעדת כרמים – מושב סגולה. 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4). 24:00-09:00 (כל השבוע), טל. 08-8505859

חומרים ל- 6-5 מנות:
15 ארטישוקים טריים או תחתיות ארטישוק קפואות
2 חזות עוף טריים
1 בצל גדול
2 גזרים
1 סלרי עלים בינוני
1 קישוא
1 בטטה
שמן זית
רבע כף קארי
7 עלי בזיליקום קצוצים
רבע כוס יין לבן
חצי כוס שמנת מתוקה 30%
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
כשמבשלים ארטישוקים טריים יש לקלף את הירק, לנקות וליצור קערית – לבשל במים עם לימון כ- 20 דקות.
אם משתמשים בתחתיות קפואות יש להפשיר את הארטישוקים, להניח בתבנית, לשמן אותן קלות, ולאפות בתנור כ- 8 דקות בחום של 230 מעלות.
לקצוץ את חזה העוף לרצועות דקות.
מקלפים וקוצצים דק כל ירק בנפרד.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את העוף דקה וחצי.
מוסיפים למחבת בצל ומטגנים דקה תוך ערבוב.
מוסיפים גזר ומטגנים דקה תוך ערבוב.
מוסיפים סלרי עלים ומטגנים דקה תוך ערבוב.
מוסיפים קישוא ומטגנים דקה תוך ערבוב.
מוסיפים בטטה ומטגנים דקה תוך ערבוב.
מתבלים עם קארי ובזיליקום קצוץ ומוסיפים יין לבן ושמנת מתוקה.
מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והעוף רך.
טועמים ומשפרים טעם. מקררים את התערובת כחצי שעה.
ממלאים את התחתיות במילוי, מפזרים פרמזן מלמעלה. מניחים בתבנית.
מחממים תנור לחום גבוה ואופים כ- 6 דקות. 
מגישים מייד.

מסעדת כרמים – מושב סגולה. 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4). 24:00-09:00 (כל השבוע), טל. 08-8505859

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר