בטטות אפויות במילוי תפוח עץ וחומוס עם ראס אל חנות

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון שמביא לשולחן את הבטטה בת משפחתו של תפוח האדמה בצורה שונה ויצירתית

גורפים תוכן מתוך הבטטות. ממלאים בתערובת החומוס ומגישים לצד שאר הכוסברה והיוגורט

רכיבים לבטטות

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן קצוץ

1 תפוח עץ קטן קצוץ

2 שיני שום טחונות

400 גרם גרגירי חומוס רכים (מקופסת שימורים או לאחר הרתחה)

2 כפיות ראס אל חנות

2 כפית דבש

חופן כוסברה, קצוצה דק

מלח

פלפל שחור טחון

לרוטב

1 יוגורט יווני

1 כפית פפריקה מעושנת

מלח

אופן ההכנה

שוטפים את הבטטות וחוצים אותן לאורך.

מכניסים לתנור לכ-30-40 דקות בחום של 200 מעלות עד ריכוך.

מטגנים קלות את הבצל ותפוח העץ בשמן במשך 3 דקות.

מוסיפים את השום וממשיכים לטגן במשך 4 דקות נוספות.

מוסיפים את גרגירי החומוס.

מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל.

מטגנים 5 דקות נוספות.

מוסיפים דבש.

מקפיצים מעט ומסירים מהאש.

מפזרים מעל כוסברה ומניחים בצד.

הגשה

גורפים תוכן מתוך הבטטות.

ממלאים בתערובת החומוס.

מגישים לצד שאר הכוסברה והיוגורט.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה