ברווז אורגני צלוי ברוטב יין ומקלות וניל עם בטטות צלויות וארטישוק ירושלמי

מצרכים לשני סועדים:2 חזות ברווז2 נתחי שוק ברווז נקי מגידים1 כוס שומן אווז מזוקק פלפל אנגלי עלי דפנה ענף טימין מלח, פלפל שחור גרוס מצרכים לרוטב:1 כוס ציר עגל כהה 1 בקבוק יין שיראז קברנה – יקב הרי גליל1/2 בקבוק יין מוסקט קינוח – יקבי רמת הגולן2 מקלות וניל1 כוכב אניס3 כפות סוכר חום מצרכים לתוספות:2 יחידות ארטישוק עלים קלוף וחתוך לרבעים2 בטטות קלופות וחתוכות מלח, פלפלטימין3 שיני שום שמן זית הכנת הרוטב:שמים בסיר את היין האדום, יין הפורט, הסוכר, מקלות הוניל וכוכב האניס ומצמצמים לחצי מהכמות.מוסיפים את ציר העגל ומצמצמים בשנית עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (מלח, פלפל וסוכר).הכנת שוק הברווז:שמים בסיר את השוקיים, מתבלים במלח פלפל, מכסים בשומן אווז, עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין, מלח ופלפל.מכסים את הסיר היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום 150 מעלות לכ-120 דקות. הכנת חזות הברווז:צולים במחבת את החזות בצד השומני, ולאחר מכן הופכים וצולים למחצה. הכנת התוספות:מבשלים את הארטישוק למחצה במים עם מלח ולימון.את הבטטות והארטישוק שמים בתבנית עם שמן זית, מלח, פלפל,טימין ושום.אופים בחום של 120 מעלות כ-30 דקות. אופן ההגשה:פורסים את החזה, מוסיפים מעל את השוק, מניחים את הארטישוק הממולא בצד. יש לפזר את הרוטב מעל הברווז ולהגיש.

מצרכים לשני סועדים:
2 חזות ברווז
2 נתחי שוק ברווז נקי מגידים
1 כוס שומן אווז מזוקק
פלפל אנגלי
עלי דפנה
ענף טימין
מלח, פלפל שחור גרוס

מצרכים לרוטב:
1 כוס ציר עגל כהה
1 בקבוק יין שיראז קברנה – יקב הרי גליל
1/2 בקבוק יין מוסקט קינוח – יקבי רמת הגולן
2 מקלות וניל
1 כוכב אניס
3 כפות סוכר חום

מצרכים לתוספות:
2 יחידות ארטישוק עלים קלוף וחתוך לרבעים
2 בטטות קלופות וחתוכות
מלח, פלפל
טימין
3 שיני שום
שמן זית

הכנת הרוטב:
שמים בסיר את היין האדום, יין הפורט, הסוכר, מקלות הוניל וכוכב האניס ומצמצמים לחצי מהכמות.
מוסיפים את ציר העגל ומצמצמים בשנית עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (מלח, פלפל וסוכר).

הכנת שוק הברווז:
שמים בסיר את השוקיים, מתבלים במלח פלפל, מכסים בשומן אווז, עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין, מלח ופלפל.
מכסים את הסיר היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום 150 מעלות לכ-120 דקות.

הכנת חזות הברווז:
צולים במחבת את החזות בצד השומני, ולאחר מכן הופכים וצולים למחצה.

הכנת התוספות:
מבשלים את הארטישוק למחצה במים עם מלח ולימון.
את הבטטות והארטישוק שמים בתבנית עם שמן זית, מלח, פלפל,טימין ושום.
אופים בחום של 120 מעלות כ-30 דקות.

אופן ההגשה:
פורסים את החזה, מוסיפים מעל את השוק, מניחים את הארטישוק הממולא בצד.
יש לפזר את הרוטב מעל הברווז ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר