גולאש לגולש – מטעמי המטבח ההונגרי

גולאש לגולש – מטעמי המטבח ההונגרי
יותר מ-100 מתכונים הונגריים כשרים וקלים להכנה על גבי כרטיסיות נוחות לשימוש
צילום: מיכל רביבו
ייעוץ מתכונים: שף פטר שיקלושי
עריכה: זהרה רון
עיצוב: קרן וגולן עיצוב גרפי
סטיילינג: גליה אורנן
אפייה: דלית גולן
הוצאת LunchBox – ספרים בקופסה
המחיר 128 ₪ 
להשיג בחנויות הספרים המובחרות ברחבי הארץ
ובאתר
www.lunch-box.co.il

גולאש לגולש הנו ספר בישול הונגרי פרי מקלדתו של עופר ורדי (36), המביא יותר מ-100 מתכונים קלים להכנה על גבי כרטיסיות נוחות לשימוש.
הכרטיסיות מעוטרות בתמונות, וארוזות בקופסת קרטון מעוצבת שבתוכה גם מגנט להצמדת המרשמים למקרר בעת הבישול והאפייה.

עופר ורדי, עיתונאי בידיעות אחרונות ומומחה לאוכל הונגרי, גדל על המאכלים ההונגריים של סבתו האהובה. רק כשהלכה לעולמה הבין שיחד עם סבתא ננה נעלם לתמיד גם ניחוח המעדנים שלה.
על השולחן במרפסת מצא את מחברת המתכונים המשומשת, זו שבעזרתה רקחה את מטעמיה כמו שרק סבתות יודעות. הדפים המצהיבים היו עדיין מעוטרים בהערות שרשמה בכתב ידה: חמש ביצים במקום שמונה, היא כתבה ליד המרשם לעוגת השוקולד.

"מצויד בירושה הקולינרית שהותירה אחריה ננה ובזיכרונות רבים, יצאתי למסע: לנסות לשחזר את אותו טעם אהוב של פעם", מספר עופר ורדי. "שנה של מגורים בבודפשט הבירה עשתה גם היא את שלה, וקירבה אותי עוד יותר לאחד המטבחים הטובים בעולם, אם לא הטוב שבהם".

באמצע 2006 התפרסם לראשונה "גולאש לגולש" כטור שבועי שכתב ורדי על סודות המטבח ההונגרי; תחילה באתר המגזין הגסטרונומי "על השולחן", ובהמשך באתר Ynet. הטור זכה להצלחה גדולה, ועופר מספר כי אלפי קוראים מכל רחבי העולם גלשו אל המדור מדי יום, ולאור הביקוש התבשל הטור לספר.

עופר אומר: "הספר מוקדש באהבה לכל אלה שמתגעגעים גם הם לרָקוֹט קְרוּמְפְּלִי, פַּפְּרִיקָאש צִ'ירְקֵה וגוֹמְבּוֹצים, ובכלל לאוכל של סבתא, ולא משנה מאיזו עדה".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה