גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן

8 מנות נטולות פחמימות, דלות שומן. לטוויסט מעניין שיפחית עוד את השומן, השתמשו בפסטו עגבניות מיובשות בשמשחומרים:4 נתחי חזה עוף במשקל 120 גרם, חצויים 8 כפות פסטו1 כף שמן זיתתרסיס שמן3 בצלים ירוקים פרוסים 1 בצל קטן קלוף וקצוץ 2 שיני שום קלופות וקצוצות דקמלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם1 עלה דפנה2 כוסות יין לבן יבש1 כף קמח סויה או קמח רגיל1/3 כוס מים או ציר עוף/בשראופן ההכנה:שוטפים את חזות העוף ומייבשים בנייר סופג. משטחים אותם דק בעזרת פטיש שניצלים. מורחים 2 כפות פסטו על כל אחד.מגלגלים ומהדקים בקיסם או בשפוד. מחממים שמן ותרסיס שמן במחבת טפלון על אש בינונית.מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, בצל ושום. מאדים עד שמתרכך ומזהיב.מוסיפים את גלילות הבשר ומשחימים על אש קטנה. הופכים מדי פעם, עד שמזהיב מכל הצדדים. מוסיפים מלח, פלפל, עלה דפנה ויין, ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה.מערבבים קמח עם ציר לתערובת חלקה. מוסיפים למחבת ומבשלים עוד 15 דקות. הופכים את הגלילות מדי פעם.מוציאים מהמחבת ומגישים מייד עם 2 כפות מן הרוטב, או מצננים ומכניסים למקרר.לפני ההגשה מחממים שוב, אך נזהרים מחימום יתר, כדי שהעוף לא יתייבש. גיוון:למלית דלת פחמימות ושומנים: מאדים 2 כוסות פרחי ברוקולי עד שמתרככים. מסננים ומועכים היטב. מוסיפים 1/4 כפית חרדל גרגרים, 1/4 כפית חרדל רגיל, 1/2 כפית רוטב סויה, אבקת שום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.המתכון מתוך הספר "בישולייט" בהוצאת פלדהייםצילום: פיליפ מטראי

8 מנות נטולות פחמימות, דלות שומן. לטוויסט מעניין שיפחית עוד את השומן, השתמשו בפסטו עגבניות מיובשות בשמש

חומרים:
4 נתחי חזה עוף במשקל 120 גרם, חצויים
8 כפות פסטו
1 כף שמן זית
תרסיס שמן
3 בצלים ירוקים פרוסים
1 בצל קטן קלוף וקצוץ
2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
1 עלה דפנה
2 כוסות יין לבן יבש
1 כף קמח סויה או קמח רגיל
1/3 כוס מים או ציר עוף/בשר

אופן ההכנה:
שוטפים את חזות העוף ומייבשים בנייר סופג.
משטחים אותם דק בעזרת פטיש שניצלים.
מורחים 2 כפות פסטו על כל אחד.
מגלגלים ומהדקים בקיסם או בשפוד.
מחממים שמן ותרסיס שמן במחבת טפלון על אש בינונית.
מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, בצל ושום.
מאדים עד שמתרכך ומזהיב.
מוסיפים את גלילות הבשר ומשחימים על אש קטנה.
הופכים מדי פעם, עד שמזהיב מכל הצדדים.
מוסיפים מלח, פלפל, עלה דפנה ויין, ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה.
מערבבים קמח עם ציר לתערובת חלקה.
מוסיפים למחבת ומבשלים עוד 15 דקות.
הופכים את הגלילות מדי פעם.
מוציאים מהמחבת ומגישים מייד עם 2 כפות מן הרוטב, או מצננים ומכניסים למקרר.
לפני ההגשה מחממים שוב, אך נזהרים מחימום יתר, כדי שהעוף לא יתייבש.

גיוון:
למלית דלת פחמימות ושומנים:

מאדים 2 כוסות פרחי ברוקולי עד שמתרככים. מסננים ומועכים היטב. מוסיפים 1/4 כפית חרדל גרגרים, 1/4 כפית חרדל רגיל, 1/2 כפית רוטב סויה, אבקת שום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

המתכון מתוך הספר "בישולייט" בהוצאת פלדהיים

צילום: פיליפ מטראי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר