גלילת בצק שמרים במלית פרג

לפעמים אני בוחרת להוסיף על שלל העוגיות ואוזני ההמן המסורתיות אותן אני מכינה לכבוד פורים, את גלילות הפרג הללו, היות ואני מאוד אוהבת פרג והוא בשפע באוזני ההמן אך מקבל טעם נהדר בכרוכית שמרים זו.חומרים לשלוש גלילות:לבצק:1/2 ק"ג קמח מנופה 25 גר' שמרים לחים1/2 כוס סוכר150 גר' חמאה או מרגרינה רכה1 ביצהקורט מלח1/2 כוס חלב או מיםלמלית:2 כוסות גרגירי פרג טחונים50 גר' חמאה או מרגרינה1/4 כוס חלב או מים3 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים)2 כפות ממרח תמרים1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים1/2 כוס ממרח תמריםלהברשה:1 חלמון 2 טיפות שמןאופן ההכנה:הבצק:שמים את הקמח בקערה ומפזרים עליו את השמרים, הסוכר והחמאה.לשים את הבצק ותוך כדי לישה מוסיפים את הביצה, המלח והחלב. לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.המלית:מבשלים את גרגירי הפרג, החמאה, החלב, הדבש וממרח התמרים על אש נמוכה ובוחשים היטב. מחלקים את המלית לשלושה חלקים שווים. על משטח מקומח, מרדדים שליש מהבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. מורחים את העלה בשליש מממרח התמרים, מורחים עליו שליש ממלית הפרג, וזורים שליש מהאגוזים. מגלגלים לגלילה. מכינים כך שתי גלילות נוספות.טורפים בקערית את החלמון עם השמן ומברישים את הגלילות. משמנים תבנית תנור ומעבירים אליה את הגלילות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ-35 דקות. מצננים. הערה:ניתן להקפיא גלילות אלו כשהן עטופות בנייר אלומיניום.האתר הקולינרי של פסקל: www.pascalpr.co.il

לפעמים אני בוחרת להוסיף על שלל העוגיות ואוזני ההמן המסורתיות אותן אני מכינה לכבוד פורים, את גלילות הפרג הללו, היות ואני מאוד אוהבת פרג והוא בשפע באוזני ההמן אך מקבל טעם נהדר בכרוכית שמרים זו.

חומרים לשלוש גלילות:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח מנופה
25 גר' שמרים לחים
1/2 כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 ביצה
קורט מלח
1/2 כוס חלב או מים

למלית:
2 כוסות גרגירי פרג טחונים
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/4 כוס חלב או מים
3 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים)
2 כפות ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
1/2 כוס ממרח תמרים

להברשה:
1 חלמון
2 טיפות שמן

אופן ההכנה:
הבצק:
שמים את הקמח בקערה ומפזרים עליו את השמרים, הסוכר והחמאה.
לשים את הבצק ותוך כדי לישה מוסיפים את הביצה, המלח והחלב.
לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

המלית:
מבשלים את גרגירי הפרג, החמאה, החלב, הדבש וממרח התמרים על אש נמוכה ובוחשים היטב.
מחלקים את המלית לשלושה חלקים שווים.
על משטח מקומח, מרדדים שליש מהבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
מורחים את העלה בשליש מממרח התמרים, מורחים עליו שליש ממלית הפרג, וזורים שליש מהאגוזים.
מגלגלים לגלילה. מכינים כך שתי גלילות נוספות.
טורפים בקערית את החלמון עם השמן ומברישים את הגלילות.
משמנים תבנית תנור ומעבירים אליה את הגלילות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ-35 דקות.
מצננים.

הערה:
ניתן להקפיא גלילות אלו כשהן עטופות בנייר אלומיניום.

האתר הקולינרי של פסקל: www.pascalpr.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר