חומרים לגלילת חזה עוף:
200 גרם חזה עוף
חומרים לרוטב שזיפים:
200 מ"ל ציר בקר
2 שזיפים מגולענים
חומרים לדוקסל פטריות:
3 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות
3 פטריות שמפניון גדולות קצוצות
20 גרם מחמאה
½ בצל קצוץ
קמצוץ שום כתוש
קמצוץ תימין
2 כפות יין לבן
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת דוקסל הפטריות:
מחממים את המחבת וממיסים את המחמאה.
משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ולאחריו את הפטריות.
מאדים את הפטריות עד לצמצום של כמעט כל הנוזלים.
מוסיפים את הטימין, יין, מלח ופלפל.
ממשיכים לצמצם את הרוטב – עד לאידוי כל הנוזלים.
הכנת רוטב השזיפים:
מבשלים את השזיפים עד לריכוך מלא של הפרי וטוחנים.
מניחים בצד.
הכנת גלילת העוף והמנה:
מפשירים את נתחי העוף.
פותחים אותם על משטח העבודה לפרפר ומשטחים.
ממלאים את העוף במילוי הפטריות בחצי התחתון של הנתח.
מקפלים את שני צדי חזה העוף ומגלגלים פנימה.
מצפים את הגלילה בקמח ומנערים.
לאחר מכן טובלים את הנתח בביצה טרופה ומצפים בפירורי פנקו.
לטגן את הגלילה עד כדי השחמה.
להעביר לתנור שחומם מראש ל-° 200 לאפייה של 10 דקות.
למזוג מעל את רוטב השזיפים ולהגיש חם לשולחן.
מסעדת סיימון הכשרה למהדרין בפתח תקווה
רח' שחם 36, טל. 03-7448888, א'-ה' 12:00-24:00, מוצ"ש שעה אחרי יציאת שבת עד חצות