fbpx

גלילת חזה עוף במילוי דוקסל פטריות ברוטב שזיפים וטימין

חומרים לגלילת חזה עוף:200 גרם חזה עוף חומרים לרוטב שזיפים:200 מ"ל ציר בקר2 שזיפים מגולעניםחומרים לדוקסל פטריות:3 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות3 פטריות שמפניון גדולות קצוצות20 גרם מחמאה½ בצל קצוץקמצוץ שום כתושקמצוץ תימין2 כפות יין לבןקורט מלח ופלפלאופן ההכנה: הכנת דוקסל הפטריות: מחממים את המחבת וממיסים את המחמאה. משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ולאחריו את הפטריות.מאדים את הפטריות עד לצמצום של כמעט כל הנוזלים.מוסיפים את הטימין, יין, מלח ופלפל. ממשיכים לצמצם את הרוטב – עד לאידוי כל הנוזלים. הכנת רוטב השזיפים: מבשלים את השזיפים עד לריכוך מלא של הפרי וטוחנים. מניחים בצד. הכנת גלילת העוף והמנה: מפשירים את נתחי העוף.פותחים אותם על משטח העבודה לפרפר ומשטחים. ממלאים את העוף במילוי הפטריות בחצי התחתון של הנתח. מקפלים את שני צדי חזה העוף ומגלגלים פנימה. מצפים את הגלילה בקמח ומנערים. לאחר מכן טובלים את הנתח בביצה טרופה ומצפים בפירורי פנקו. לטגן את הגלילה עד כדי השחמה.להעביר לתנור שחומם מראש ל-° 200 לאפייה של 10 דקות. למזוג מעל את רוטב השזיפים ולהגיש חם לשולחן. מסעדת סיימון הכשרה למהדרין בפתח תקווהרח' שחם 36, טל. 03-7448888, א'-ה' 12:00-24:00, מוצ"ש שעה אחרי יציאת שבת עד חצות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לגלילת חזה עוף:
200 גרם חזה עוף

חומרים לרוטב שזיפים:
200 מ"ל ציר בקר
2 שזיפים מגולענים

חומרים לדוקסל פטריות:
3 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות
3 פטריות שמפניון גדולות קצוצות
20 גרם מחמאה
½ בצל קצוץ
קמצוץ שום כתוש
קמצוץ תימין
2 כפות יין לבן
קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה:
הכנת דוקסל הפטריות:

מחממים את המחבת וממיסים את המחמאה.
משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ולאחריו את הפטריות.
מאדים את הפטריות עד לצמצום של כמעט כל הנוזלים.
מוסיפים את הטימין, יין, מלח ופלפל.
ממשיכים לצמצם את הרוטב – עד לאידוי כל הנוזלים.

הכנת רוטב השזיפים:
מבשלים את השזיפים עד לריכוך מלא של הפרי וטוחנים.
מניחים בצד.

הכנת גלילת העוף והמנה:
מפשירים את נתחי העוף.
פותחים אותם על משטח העבודה לפרפר ומשטחים.
ממלאים את העוף במילוי הפטריות בחצי התחתון של הנתח.
מקפלים את שני צדי חזה העוף ומגלגלים פנימה.
מצפים את הגלילה בקמח ומנערים.
לאחר מכן טובלים את הנתח בביצה טרופה ומצפים בפירורי פנקו.
לטגן את הגלילה עד כדי השחמה.
להעביר לתנור שחומם מראש ל-° 200 לאפייה של 10 דקות.
למזוג מעל את רוטב השזיפים ולהגיש חם לשולחן.

מסעדת סיימון הכשרה למהדרין בפתח תקווה
רח' שחם 36, טל. 03-7448888, א'-ה' 12:00-24:00, מוצ"ש שעה אחרי יציאת שבת עד חצות

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר