המבורגר פורטבלו צמחי

לקראת יום ההמבורגר הבינלאומי המתקיים מדי שנה ב- 28 למאי מציעה רשת קפה גרג מתכון להמבורגר צמחי שמבוסס על פטריית פורטבלו

להניח את הפטרייה על הלחמנייה המרוחה. להוסיף מעל את העגבנייה, הבצל והחסה. צילום אסף לוי
להניח את הפטרייה על הלחמנייה המרוחה. להוסיף מעל את העגבנייה, הבצל והחסה. צילום אסף לוי

רכיבים למנה אחת

1 פטריית פורטבלו בקוטר 10 ס"מ ללא הרגל
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים
1 לחמניית המבורגר
1 כף מיונז
1/2 כף קטשופ
1/2 כפית חרדל
רוטב טריאקי
1 עלה חסה ערבית
2 פרוסות עגבנייה
2 טבעות בצל
1 מלפפון חמוץ
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

לערבב את קמח החומוס וכוס המים לתערובת הומוגנית בסמיכות של בלילת פנקייק.

בינתיים לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר או מחבת מתאימה.

לטבול את הפטרייה בבלילת החומוס ולטגן כדקה מכל צד.

להוציא אותה מהשמן ולהעביר לתבנית תנור כשתחתית הפטרייה נוגעת בתבנית האפייה.

למשוח את הפטרייה בנדיבות ברוטב טריאקי.

להכניס לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות במשך כ- 3 דקות.

הכנת המנה להגשה 

לערבב את המיונז, הקטשופ והחרדל.

למרוח אותם על תחתית לחמניית ההמבורגר.

להניח את הפטרייה על הלחמנייה המרוחה.

להוסיף מעל את העגבנייה, הבצל והחסה.

לסגור את מכסה לחמניית ההמבורגר.

רצוי להגיש עם צ'יפס.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה