חוגגים בריאות

חוגגים בריאות
ספר מתכונים בריאים לחגי ישראל
יזום ועריכה: הוגו לזובסקי
כתיבה ועריכה: מיכל לננברג
הוצאה לאור: שירותי בריאות כללית מחוז ת"א-יפו


על שולחננו נחתה דפדפת שימושית זאת, אותה ניתן להציב על משטח במטבח בעת הבישול, והיא מצוידת בלשוניות צד לאיתור מהיר של החג המבוקש: ראש השנה, חנוכה, ט"ו בשבט, פורים, פסח, יום העצמאות, שבועות, וגם מתכוני שבת.

מאחר ומקור הספר בשירותי בריאות כללית, ועמלו עליו מומחי תזונה, הרי הערכים התזונתיים, כמות הקלוריות והאפיון התזונתי של כל מתכון, הנם חלק אינטגרלי מאופן ההכנה.

לראש השנה מוצעים בין השאר עוף במיץ רימונים, פילה סלמון בפטריות, סלט שורשים, וכמובן עוגת דבש.
ט"ו בשבט זוכה בתמרים עם גבינת ריקוטה, ופורים באזני המן. פסח מקבל תשומת לב רבה עם עוף אפוי בקינמון, גפילטע פיש ורוד מבוסס סלמון (מעניין), פירה כרובית וכרישה המחליף מחית תפוחי אדמה, או פשטידת גזר מתוקה.
ביום העצמאות כמובן ממנגלים, אז הכינו חזה עוף במשרת של לימון ופפריקה או המבורגר ביתי – העולה בוודאי על כל התעשייתיים, שיפודי בקר, וירקות צלויים בשמן זית.
לשבועות, חג החלב, מוצעים דגי-ים אפויים ביוגורט, פשטידת פטריות וקוטג', מטבלי גבינה וחצילים, מוס גבינה, או כדורי גבינה מתוקים.
ובאשר לשבת: חמין בגרסה מופחתת שומן, פרוסות חצילים במילוי בשר, מאפינס פירות ושיבולת שועל – וזה עוד לא הכל.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה