חזה הודו ממולא אורז ברוטב מתקתק

מותג מאסטר שף מציע מתכון של חזה הודו ממולא באורז ועטוף ברוטב מתקתק להגשה בערב חג או בארוחות שישי משפחתיות

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. צילום אפיק גבאי

מצרכים

1 קילו חזה הודו טרי
4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בינוניות
100 גרם משמשים מיובשים
1 כוס יין לבן (ניתן להחליף ב-1 כוס ציר עוף)
1 בצל קצוץ דק

למלית

½ כוס אורז יסמין
5 כפות שבבי בצל כמו של מאסטר שף
½ פחית עגבניות חתוכות דק
1  כוס כוסברה קצוצה
3  כפות רכז רימונים
1 כף כמון

1 כפית בהרט

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

לציפוי ההודו

4 כפות סויה מסורתית כמו של מאסטר שף
4 כפות טריאקי
4 כפות דבש
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה

1 כפית קינמון

1 כפית פלפל שחור

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

הכנת המלית

מבשלים אורז כ- 20 דקות בסיר עם כוס מים רותחים ומצננים.

מעבירים את האורז לקערה ומערבבים עם שבבי הבצל, העגבניות החתוכות, הכוסברה, רכז הרימונים והתבלינים.

הכנת ההודו

מייבשים היטב את חזה ההודו.

בעזרת סכין רחבה יוצרים מעין "כיס" מהחלק הרחב אל החלק הצר.

מערבבים בקערה את הסויה, הטריאקי, הדבש, שמן הזית והתבלינים.

עוטפים היטב את חזה ההודו ברוטב ושומרים את הרוטב שנשאר להמשך.

הרכבת המנה

ממלאים את כיס ההודו במלית וסוגרים בעזרת שיפוד את החלק הרחב.

מניחים את ההודו בתבנית.

מסדרים סביבו את התפוחים, המשמשים, הבצל וכוס היין הלבן.

יוצקים מעל את יתרת הרוטב.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה