שוק ברווז מפורק ותאנים מקורמלות

צולים את הברווז כ-150 דקות עד שהבשר רך מאוד. מצננים ומפרקים בידיים לנתחים בגודל ביס. צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע
מתכון של סבינה ולדמן עבור רשת טיב טעם לשולחן החג עם שילוב טעמים ייחודיים של שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות. אפשר להגיש למנה ראשונה או כמנה עיקרית. מתיקות התאנים מחמיאה במיוחד לטעמו של הברווז

חומרים ל-6 מנות

6 כרעי ברווז

לדלורית צלויה

1 דלורית חצויה ופרוסה לפרוסות בעובי 2 ס”מ

4 כפות שמן זית

1 כף דבש

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט

1 כף סוכר

12 תאנים חצויות

1 צרור רוקט

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

חופן קטן של אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

סרטים דקיקים מקליפת תפוז אחד

מיץ מ-1/2 תפוז

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע
צילום חיים יוסף. סגנון אוריה גבע

אופן ההכנה

צולים ברווז ודלורית

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

מניחים באחת מהן את כרעי הברווז עם העור כלפי מעלה.

מסדרים דלורית בתבנית השנייה.

מזלפים שמן זית ודבש ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל.

מכניסים את שתי התבניות לתנור.

צולים את הדלורית כ- 60 דקות עד שמתרככת ומזהיבה.

מוציאים ומצננים.

צולים את הברווז כ- 150 דקות עד שהבשר רך מאוד.

מצננים ומפרקים בידיים לנתחים בגודל ביס.

מקרמלים תאנים ומרכיבים את הסלט

מחממים סוכר במחבת עד שנמס.

מניחים תאנים כשהחלק הקמור כלפי מעלה ומקרמלים כ-2 דקות.

מצננים מעט.

שמים בקערה את שאר חומרי הסלט ומערבבים.

מניחים מעל את הדלורית, הברווז הצלוי והתאנים המקורמלות ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר