חזה עוף צלוי בשמן זית ואורגנו בתוספת קדירת ירקות

מצרכים ל- 4 סועדים:4 חזות עוף3 קוביות אורגנו דורות2 קוביות שום דורותרבע כוס שמן זיתמלח, פלפלמצרכים להכנת קדירת ירקות:2 קישואים חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ12 יחידות בצלי פנינה קלופים2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ200 גרם שעועית ירוקה (טריה או קפואה)1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות12 פטריות שמפיניון קטנות שלמות1 קופסת תחתיות ארטישוק1/4 כוס שמן זית3 קוביות אורגנו דורות3 קוביות שום דורות1/2 כוס יין לבןמלח, פלפלאופן ההכנה:מערבבים בקערה את שמן הזית עם קוביות השום והאורגנו. מוסיפים מלח ופלפל.מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומכניסים למקרר לשעה.מוציאים את חזה העוף מהמקרר וצולים על מחבת גריל משני הצדדים.אופן הכנת קדירת ירקות:מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הגזרים, בצלי הפנינה, הקישואים, השעועית הירוקה, הפטריות, הפלפל האדום, הפלפל הצהוב ותחתיות הארטישוק.מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה ומוסיפים את קוביות האורגנו והשום.מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח ופלפל.מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.מניחים את חזה העוף הצלוי לצד הירקות ומגישים.מתכונים נוספים עם עשבי בישול, תערובות תיבול, שום וג'ינג'ר של דורות מתפרסמים באתר: www.dorot.co.il

מצרכים ל- 4 סועדים:
4 חזות עוף
3 קוביות אורגנו דורות
2 קוביות שום דורות
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל

מצרכים להכנת קדירת ירקות:
2 קישואים חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
12 יחידות בצלי פנינה קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
200 גרם שעועית ירוקה (טריה או קפואה)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
12 פטריות שמפיניון קטנות שלמות
1 קופסת תחתיות ארטישוק
1/4 כוס שמן זית
3 קוביות אורגנו דורות
3 קוביות שום דורות
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את שמן הזית עם קוביות השום והאורגנו. מוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומכניסים למקרר לשעה.
מוציאים את חזה העוף מהמקרר וצולים על מחבת גריל משני הצדדים.

אופן הכנת קדירת ירקות:
מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הגזרים, בצלי הפנינה, הקישואים, השעועית הירוקה, הפטריות, הפלפל האדום, הפלפל הצהוב ותחתיות הארטישוק.
מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה ומוסיפים את קוביות האורגנו והשום.
מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח ופלפל.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
מניחים את חזה העוף הצלוי לצד הירקות ומגישים.

מתכונים נוספים עם עשבי בישול, תערובות תיבול, שום וג'ינג'ר של דורות מתפרסמים באתר: www.dorot.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר