המיונז משמש כחומר הדבקה ושימון של העוף.החמיצות האופיינית למיונז עוזרת בריכוך הבשר וספיגת הטעמים. המיונז יוצר שכבת מגן שעוטפת את נתחי העוף ושומרת על עסיסיות הבשר לאחר הצלייה. הפלנצ'ה או הגריל נשארים נקיים משאריות צלייה.
חומרים עבור 10 מנות:
2 ק"ג חזה עוף פרוס
200 גר' מיונז תלמה
35 גר' תערובת שום ורוזמרין (פונגה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את נתחי העוף עם מיונז ותערובת התיבול, ומשהים לספיגת טעמים כשעה לפחות.
צולים על פלנצ'ה משומנת ומגישים.