טארט עגבניות שרי צלויות ומיקרו בזיליקום

 

חומרים:
לבצק הפריך:
240 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות מים קרים (אפשר להוסיף עוד כף או שתיים לבצק)

למילוי:
1 יח' כרישה חתוכה דק לקוביות
1 יח' בצל אדום חתוך לקוביות
45 גרם חמאה
2 יח' שיני שום
חצי כוס יין לבן
250 גרם ריקוטה (מומלץ של גד)
2 ביצים
מעט מלח מעט פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
500 גרם של עגבניות שרי (מעל הטארט)
חבילה של מיקרו בזיליקום (ניתן להשיג אצל הירקנים, אם אין, להשתמש בחופן בזיליקום רגיל)
תבנית קפיצית או מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים במעבד מזון עם להב לעיבוד בצק את הקמח, המלח, הסוכר, וקוביות החמאה.
מפעילים את המעבד במהירות 2 ועולים ל- 3 עד שהבצק מתחיל להתאחד.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומעבדים ביד מעט.
מניחים במקרר לפחות חצי שעה למנוחה.
מרדדים את הבצק על המשטח לקוטר של התבנית.
מניחים על התבנית ומנקדים את הבצק בעזרת מזלג.
מכניסים לתנור שחומם ל180-  מעלות למשך 15 דקות.
הכנת המלית:
מאדים קלות את הכרישה והבצל במשך 5 דקות על אש בינונית.
מורידים מהאש.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות.
יוצקים את המילוי בעדינות על הטארט, מיישרים את המילוי.
מסדרים את העגבניות בצפיפות אחת ליד השנייה על כל הטארט.
מזליפים מעט שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.
בהגשה לפזר את המיקרו בזיליקום.
אפשר לקרר את הטארט ולשמור אותו ללילה במקרר, ולמחרת לחמם.

מסעדת Luciana – לוצ'נה
עמק רפאים 27, המושבה הגרמנית, ירושלים, טל.02-5630111






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה