טארט רימונים עם קרם מסקרפונה בלימון

חומרים לבצק:½ 1 כוסות קמח½ כוס סוכר100 גרם חמאה1 ביצה2 כפות מיםלמלית:1 חבילה (250 גרם) גבינת מסקרפונה1/3 כוס סוכרקליפה מגוררת מ-1 לימון200 גרם גרגרי רימון מתוק (כ-2 רימונים)אופן ההכנה:מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במהירות לבצק אחיד. מצננים במקרר כשעה.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס"מ ומרפדים בו את תחתיתה ודפנותיה של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. דוקרים את הבצק בכמה מקומות ומהדקים על פניו רדיד אלומיניום. אופים 10 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות או עד שהקלתית זהובה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.להכנת הקרם:מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר וקליפת הלימון ומשטחים על קלתית הטארט. מפזרים למעלה את גרגרי הרימון ומהדקים. אפשר לקשט ברצועות קליפת לימון.צלם: דני שביט

חומרים לבצק:
½ 1 כוסות קמח
½ כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות מים

למלית:
1 חבילה (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1/3 כוס סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
200 גרם גרגרי רימון מתוק (כ-2 רימונים)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במהירות לבצק אחיד.
מצננים במקרר כשעה.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס"מ ומרפדים בו את תחתיתה ודפנותיה של תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
דוקרים את הבצק בכמה מקומות ומהדקים על פניו רדיד אלומיניום.
אופים 10 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות או עד שהקלתית זהובה.
מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

להכנת הקרם:
מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר וקליפת הלימון ומשטחים על קלתית הטארט. מפזרים למעלה את גרגרי הרימון ומהדקים.
אפשר לקשט ברצועות קליפת לימון.

צלם: דני שביט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר