טירמיסו

חומרים ל- 4 סועדים:0.5 קילו גבינת מסקרפונה עשירה4 חלמונים4 מנות אספרסו או 4 כפיות אבקת נס קפה250 מ"ל שמנת מתוקהחבילת בישקוטים4 כפות סוכר20-30 ג' אבקת קקאותבנית מלבנית 20X15אופן ההכנה:להניח שכבה ראשונה של בישקוטים בתבנית במידה ואין ברשותכם מנות אספרסו בבית, נס קפה יהווה תחליף ראוי. להמיס את 4 כפיות הנס קפה בחצי כוס של מים רותחים. לצקת חצי מכמות הקפה על שכבת הבישקוטים הראשונה.לטרוף את השמנת המתוקה עם כף סוכר, עד לקבלת קצף יציב (עדיפות למיקסר) ולשמור אותו במקרר.בקערה חדשה יש לטרוף את ארבעת החלמונים עם שארית הסוכר, עד קבלת מרקם חלק לבן ויציב. 5-6 דקות ערבוב.להוסיף לחלמונים את גבינת המסקרפונה ולערבב בתנועות קיפול עדינות, למנוע נפילה של המסה, עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.להוסיף את השמנת המתוקה המוקצפת מהמקרר ולהמשיך בתנועות הקיפול.להניח על השכבה הראשונה של הבשקוטים והקפה חצי מכמות הקרם שנוצר. מעל הקרם להניח שכבה נוספת של בישקוטים, עליהם ליצוק את יתרת הקפה, ולסיים עם שכבה נוספת של הקרם.להכניס את הטירמיסו למקרר לשעה.הגשה:לחתוך למנות אישיות ולפזר בעדינות את אבקת הקקאו מעל כל חתיכה.

חומרים ל- 4 סועדים:
0.5 קילו גבינת מסקרפונה עשירה
4 חלמונים
4 מנות אספרסו או 4 כפיות אבקת נס קפה
250 מ"ל שמנת מתוקה
חבילת בישקוטים
4 כפות סוכר
20-30 ג' אבקת קקאו
תבנית מלבנית 20X15

אופן ההכנה:
להניח שכבה ראשונה של בישקוטים בתבנית
במידה ואין ברשותכם מנות אספרסו בבית, נס קפה יהווה תחליף ראוי. 
להמיס את 4 כפיות הנס קפה בחצי כוס של מים רותחים.
לצקת חצי מכמות הקפה על שכבת הבישקוטים הראשונה.
לטרוף את השמנת המתוקה עם כף סוכר, עד לקבלת קצף יציב (עדיפות למיקסר) ולשמור אותו במקרר.
בקערה חדשה יש לטרוף את ארבעת החלמונים עם שארית הסוכר, עד קבלת מרקם חלק לבן ויציב. 5-6 דקות ערבוב.
להוסיף לחלמונים את גבינת המסקרפונה ולערבב בתנועות קיפול עדינות, למנוע נפילה של המסה, עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.
להוסיף את השמנת המתוקה המוקצפת מהמקרר ולהמשיך בתנועות הקיפול.
להניח על השכבה הראשונה של הבשקוטים והקפה חצי מכמות הקרם שנוצר.
מעל הקרם להניח שכבה נוספת של בישקוטים, עליהם ליצוק את יתרת הקפה, ולסיים עם שכבה נוספת של הקרם.
להכניס את הטירמיסו למקרר לשעה.

הגשה:
לחתוך למנות אישיות ולפזר בעדינות את אבקת הקקאו מעל כל חתיכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר