fbpx

כיסוני סלק במילוי סנט מור ברוטב שמנת ופרג

מצרכים: 2 סלקים בינונייםטבעות גבינת סנט מור (או כל גליל גבינת עיזים) 250 סמ"ק שמנת מתוקה50 סמ"ק יין לבןקמצוץ פרגקמצוץ גרידת לימוןמלח פלפל לפי הטעםטבעות בצל ירוק לקישוטאופן ההכנה:מבשלים את הסלק כשעה ומקררים אותו. כשהסלק קר חותכים אתו לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום). ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ. במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד. עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות. סידור המנה: על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים.מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק. מגישים חם.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
2 סלקים בינוניים
טבעות גבינת סנט מור (או כל גליל גבינת עיזים)
250 סמ"ק שמנת מתוקה
50 סמ"ק יין לבן
קמצוץ פרג
קמצוץ גרידת לימון
מלח פלפל לפי הטעם
טבעות בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:
מבשלים את הסלק כשעה ומקררים אותו.
כשהסלק קר חותכים אתו לפרוסות בעובי של סנטימטר וחותכים שוב כל פרוסה, אך לא עד הסוף, כך שנוצר מעין כיסון (כמו במפרום).
ממלאים כל כיסון בטבעת גבינה בעובי רבע ס"מ.
במחבת רותחת שמים קוביית חמאה ומטגנים את כיסון הסלק כ-2 דקות מכל צד.
עם הפיכת הכיסונים לצידם השני מוסיפים את היין, השמנת, גרידת הלימון, המלח והפלפל.
מצמצמים את הנוזל כ-2 דקות.

סידור המנה:
על צלחת נקייה מניחים את הכיסונים.
מעליהם בוזקים את הפרג ומעטרים עם טבעות בצל ירוק.
מגישים חם.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר