מצרכים
2-3 בצלים בינוניים-גדולים קלופים, חצויים ופרוסים דק
1/2 כפית מלח הימאליה דק
1/2 כוס קמח עדשים אדומות אורגניות כמו של תבואות
1/2 כוס קמח חומוס של החברה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כפית סודה לשתייה
1 חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
1/4 כוס מים
לאוהבי חריף: פרוסות דקות של פלפל חריף
אופן ההכנה
לפזר מלח על הבצל ולחכות 2 דקות.
למעוך אותו היטב עוד 3 דקות – כדי שיגיר נוזלים.
לסחוט מעט ולהעביר לקערה נפרדת
לערבב את שני סוגי הקמחים.
להוסיף לבצל תבלינים (ופלפל חריף למי שרוצה) ולערבב.
להוסיף לבצל המתובל 1-2 כפות מתערובת הקמחים ולערבב.
להוסיף עוד 1-2 כפות (וכך הלאה) – עד שמתקבלת בלילה דביקה שמכסה את כל הבצל.
לפי הצורך מוסיפים עד 1/4 כוס מים.
(אם הבלילה יבשה מדי, להוסיף מעט מהמים. אם היא דלילה מדי – להוסיף עוד קמח)
להוסיף כוסברה או פטרוזיליה.
להוסיף סודה לשתייה ולערבב היטב.
לחמם שמן (לטיגון עמוק) במחבת או בסיר רחבים.
להניח בזהירות בשמן החם כמה תלוליות מהבלילה.
לטגן כמה דקות מכל צד להזהבה.
(הזמן משתנה בהתאם לגודל הלביבה).
לשים לב: אם הלביבות משחימות מהר אז השמן חם מדי והחלק הפנימי בלביבה לא יתבשל.
להוציא ולהניח על נייר מגבת.
אפשר להגיש עם מטבלים וצ'אטני.